CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es recullen 6.500 signatures per reclamar que l’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona obri les 24 hores

Dimarts, 29 gener, 2013

576_1359464279Hospital_Joan_XXIII_protesta_TALL.jpg

L’horari d’aquest servei de l’Hospital Joan XXIII es va ampliar a l’octubre, però el sindicat CGT ho considera insuficient.


Vora 6.500 signatures reclamen l’obertura, les 24 hores del dia, del servei d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Malgrat que aquest servei va ampliar l’horari —des del 15 d’octubre obre 12 hores al dia, de vuit del matí a vuit del vespre—, el sindicat CGT no es dóna per satisfet i continua considerant-ho insuficient. «Estem al final d’una etapa, però la guerra no la guanyarem fins que estigui obert les 24 hores», ha declarat Agustí Aragonès, delegat sindical de la CGT. Culmina un any d’accions de protesta setmanals i la recollida de milers de signatures, que aquest dimarts, 29 de gener, s’han lliurat als Serveis Territorials de Salut. En un punt d’inflexió, ara el sindicat es plantejarà noves acciones.

La perfomance prevista per a aquest dimarts, 29 de gener, al vestíbul de l’hospital no s’ha pogut dur a terme, i la vintena de membres del sindicat i de l’assemblea 15M han optat per desplegar una pancarta i iniciar la marxa fins a Salut. El sindicat reitera que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb més de 800.000 habitants, són l’única demarcació que no té un servei les 24 hores del dia. «Perquè a Barcelona hi ha cinc centres amb aquest horari i a Tarragona cap», es pregunta Aragonès. «Els infarts vénen quan vénen i, a més, agafar un helicòpter o una ambulància medicalitzada per anar a Barcelona, a part de poder comportar seqüeles per al pacient, resulta més car», declara Aragonès.

Com informava delCamp.cat, l’ampliació de l’horari de funcionament de la unitat d’hemodinàmica cardíaca a 12 hores al dia durant tota la setmana ha permès atendre, en dos mesos i mig, 26 pacients que abans es derivaven a Barcelona.

* Notícia extreta de delCamp.cat

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/25737/6500/signatures/reclamar/hemodinamica/obri/24/hores

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció