CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es retiren les modificacions en els criteris de contractació del professorat associat de la UAB, després d’anunciar convocatòria de vaga #18M

Dimarts, 10 maig, 2016

Molts professors/es associats/des podran seguir treballant a la UAB!

Aquest dilluns 9 de maig els departaments de la UAB han rebut un correu electrònic de l’Àrea de Personal Acadèmic de la UAB on s’anunciava la retirada dels nous criteris imposats recentment per l’actual rectorat per a la contractació de professors i professores associades. Aquests criteris ja van ser denunciats per la CGT-UAB per condemnar a desaparèixer de la UAB varis centenars de professors i professores. De fet, aquesta mesura, en cap cas discutida ni tant sols comunicada al Comitè d’empresa del PDI, ha sigut un dels motius que ens han portat a la CGT-UAB a convocar la vaga de recerca i docència del proper 18 de maig.

La rectificació del rectorat s’ha produït dies després de l’anunci de la convocatòria de vaga. En aquest enllaç podeu consultar el document amb els nous criteris que són vigents a partir d’aquest dilluns.

Des de la CGT-UAB valorem positivament aquesta rectificació. Considerem que la crida a les mobilitzacions i a la vaga ha portat a l’Equip de Govern a enretirar una mesura altament lesiva pel PDI més precari. Una altra vegada queda demostrat que la lluita serveix. I en aquest sentit volem agrair al PDI el seu suport, reconeixement que fem també extensible a alguns membres del PAS i estudiants que activament han col·laborat en les mobilitzacions.

Malgrat els avenços, no obstant, queden objectius irrenunciables per assolir que ens obliguen a mantenir i enfortir encara més les actuals convocatòries. El rectorat encara no ha garantit la continuïtat de tots els professors/es titulars interines amb nomenaments indefinits. D’igual manera, el rectorat tampoc garanteix el compliment estricte del model de carrera acadèmica del 2006, amb la continuïtat de tots els professors lectors amb acreditació. Segueix en vigor la retallada de professorat a la majoria dels departaments de la UAB i continua no havent-hi cap pla per regularitzar els i les investigadores que fan recerca sense contracte a molts laboratoris. A banda de l’absència d’un programa de reincorporació de doctors/es, tampoc es garanteix la continuïtat real dels actuals professors/es postdoctorals a la UAB.

Hem obtingut un avenç que ens remarca, encara més la necessitat i el sentit de mobilitzar-nos. Per això, fem una crida a recolzar les convocatòries dels dies 12 i 17 de maig i la vaga de docència i de recerca del 18 de maig.

Dimarts 10 de maig de 2016.

Secció Sindical CGT-UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
http://twitter.com/CGT_UAB

Vaga UAB 18 maig

Aquesta primavera a la UAB ens plantem