CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es reuneix a Marsella la Coordinadora Sindical Euromagribina

Dimarts, 26 gener, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Amb l'assistència de CNT i Solidaires de França, USI-AIT d'Itàlia, el Comitè Sindical de Via Democràtica i la ODT del Marroc, CTUWS i Syndicat Autonome des impôts fonciers d'Egipte (ambdós com observadors) i la CGT de l'Estat Espanyol, s'ha realitzat una nova reunió d'aquest espai de coordinació. Hem de ressaltar l'absència dels companys algerians i no per falta d'interès. El motiu de la seva absència va ser motivat per la negativa de les autoritats franceses a concedir el visat corresponent per a entrar en el país.

La situació en general en els països del Magrib es caracteritza per la repressió de les llibertats individuals i col·lectives, especialment l'exercici de les llibertats sindicals i polítiques. La degradació de la situació econòmica i social causada per l'adopció de plans d'ajustament imposats per les institucions financeres internacionals, de manera especial les europees.

Aquest espai de coordinació es va construir amb la idea i finalitat de donar respostes actives i unitàries a les agressions del capitalisme a la classe treballadora en el seu conjunt, des d'una perspectiva mobilitzadora, diferenciada de les estructures sindicals al servei del capital com la Confederació Europea de Sindicats (CES) i la Confederació Sindical Internacional (CSI).

En aquest sentit i amb la finalitat de difondre i donar més dimensió internacional a lluites que s'estan portant a terme en diversos llocs es va acordar enviar una delegació d'aquesta coordinadora a Algèria i Marroc.

A Algèria per a donar suport i difondre la persecució sindical que està sofrint el sindicalisme autònom per part del govern algerià, que està arribant fins i tot a crear sindicats ficticis amb el mateix nom o semblança al d'aquests sindicats amb la finalitat de destruir-los. I al Marroc per a d'igual manera, donar suport i donar més dimensió internacional a la lluita dels 850 miners acomiadats de Khouribga, a pocs quilòmetres de Casablanca.

A més d'això es va acordar treure comunicats de suport als estudiants i periodistes tunisians i a Meryem Medí, treballadora algeriana de la multinacional britànica British Gas, que porta en vaga de fam des del 9 de desembre per a exigir a aquesta multinacional el reingrés al seu lloc de treball, ja que ha estat injustament acomiadada.

José Pascual Rubio Cano, Secretari Relacions Internacionals CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció