CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es reuneix a Marsella la Coordinadora Sindical Euromagribina

Dimarts, 26 gener, 2010

Amb l'assistència de CNT i Solidaires de França, USI-AIT d'Itàlia, el Comitè Sindical de Via Democràtica i la ODT del Marroc, CTUWS i Syndicat Autonome des impôts fonciers d'Egipte (ambdós com observadors) i la CGT de l'Estat Espanyol, s'ha realitzat una nova reunió d'aquest espai de coordinació. Hem de ressaltar l'absència dels companys algerians i no per falta d'interès. El motiu de la seva absència va ser motivat per la negativa de les autoritats franceses a concedir el visat corresponent per a entrar en el país.

La situació en general en els països del Magrib es caracteritza per la repressió de les llibertats individuals i col·lectives, especialment l'exercici de les llibertats sindicals i polítiques. La degradació de la situació econòmica i social causada per l'adopció de plans d'ajustament imposats per les institucions financeres internacionals, de manera especial les europees.

Aquest espai de coordinació es va construir amb la idea i finalitat de donar respostes actives i unitàries a les agressions del capitalisme a la classe treballadora en el seu conjunt, des d'una perspectiva mobilitzadora, diferenciada de les estructures sindicals al servei del capital com la Confederació Europea de Sindicats (CES) i la Confederació Sindical Internacional (CSI).

En aquest sentit i amb la finalitat de difondre i donar més dimensió internacional a lluites que s'estan portant a terme en diversos llocs es va acordar enviar una delegació d'aquesta coordinadora a Algèria i Marroc.

A Algèria per a donar suport i difondre la persecució sindical que està sofrint el sindicalisme autònom per part del govern algerià, que està arribant fins i tot a crear sindicats ficticis amb el mateix nom o semblança al d'aquests sindicats amb la finalitat de destruir-los. I al Marroc per a d'igual manera, donar suport i donar més dimensió internacional a la lluita dels 850 miners acomiadats de Khouribga, a pocs quilòmetres de Casablanca.

A més d'això es va acordar treure comunicats de suport als estudiants i periodistes tunisians i a Meryem Medí, treballadora algeriana de la multinacional britànica British Gas, que porta en vaga de fam des del 9 de desembre per a exigir a aquesta multinacional el reingrés al seu lloc de treball, ja que ha estat injustament acomiadada.

José Pascual Rubio Cano, Secretari Relacions Internacionals CGT