CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es suspèn la convocatòria de vaga a Clariant Ibérica del Prat dels dies 9, 10 i 11 de maig, i es farà una nova convocatòria per dintre d’uns dies

Dijous, 10 maig, 2007

La multinacional Clariant Ibérica SA accentua la repressió contra la CGT

Es suspèn la convocatòria de vaga dels dies 9, 10 i 11 de maig, i es farà una nova convocatòria per dintre d'uns dies

Suma i segueix. Sense cap tipus de contemplació la multinacional Clariant Ibèrica SA. segueix obstinada en dinamitar tota representació del sindicat CGT en els centres de treball establerts a Catalunya. Les maniobres de la Direcció de Clariant Ibèrica SA per desmembrar a la CGT comencen a ser eixelebrades i contínues. No obstant això els resultats estan sent nefasts per als interessos d'aquests directius agressius, necessitats de resultats impressionants a molt curt termini i sense el més sentit de la lògica.

Si ens atenim als fets més recents, en un període de 6 mesos enrere, veiem la seva política de repressió contra el sindicat CGT:
- Sancionen al Delegat sindical de la CGT en el Prat.
- Sancionen a un afiliat a CGT en el centre del Prat.
- Sancionen i acomiaden al Secretari de la Secció Sindical de la CGT en el centre de Tarragona i membre del comitè d'empresa.
- Sancionen a un company que es presentava per la llista de CGT posant-li una sanció de 2 mesos d'ocupació i sou en el centre de Tarragona.
- Sancionen a tres afiliats de la CGT en el centre del Prat, un d'ells a més es va presentar en les recents eleccions al comitè per CGT, amb el resultat de 2 acomiadaments i una sanció de 30 dies d'ocupació i sou.

Cal ressaltar l'altíssim nombre d'expedients que l'empresa està incoant des de fa un temps. Que ocorre amb aquesta empresa? Com resultat de tot això continuar i redoblar-se les manifestacions en contra d'aquesta actitud dictatorial, totalment tancada al diàleg, amb una sèrie de convocatòries de vaga que tindran lloc en el centre de treball del Prat els pròxims dies de maig i que s'estendran d'igual manera a la resta de centres de treball de la multinacional a Espanya.

Esperem que els treballadors comprenguin que davant de la demostració d'autoritarisme per part de la Direcció de Clariant no queda altre remei que l'acció directa i contundent contra l'actitud repressiva de l'empresa. Després de suspendre la convocatòria de vaga del 9 a l'11 de maig, prepararem una nova convocatòria per als propers dies.

La situació a Clariant Tarragona

La repressió de Clariant Ibèrica SA. sobre els treballadors que simpatitzen d'una o altra forma amb la Confederació General del Treball és manifesta. Les sancions sobre membres del comitè, afiliats i delegats sindicals són un degoteig continu i incessant. Ara toca a Clariant el Prat, però cal recordar que a Clariant Tarragona encara s'està pendent de la resolució judicial sobre l'acomiadament del Secretari General de la Secció Sindical i membre del Comitè d'Empresa per CGT en les últimes eleccions celebrades fa escassament un any i mig. Aquest va ser acomiadat a l'octubre de l'any passat, per segons l'empresa: "manipular una part del procés productiu". Es va intentar vendre en el seu moment que la pràctica, a tota llums habitual, consentida i manifesta en l'empresa, era realitzada únicament per l'encausat, una mica que en el judici va quedar totalment desemmascarat. S'està a l'espera de la sentència del judici celebrat el passat 4 d'abril i esperem que demostrarà que l'actuació de la Direcció de Clariant és premeditada i encaminada a eradicar la representació dels treballadors per CGT, únic sindicat crític amb la conducta de l'empresa.

VAGA, VAGA, VAGA

Seccions sindicals CGT Clariant Ibérica