CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es suspèn la vaga al Gran Teatre del Liceu després d’arribar-se a un acord entre la direcció del teatre i el comitè de vaga

Dilluns, 9 novembre, 2015

La CGT, al Liceu; celebra, sobre tot, poder oferir el nostre treball i les funcions als usuaris. Haver arribat a un acord que suposa una millora, un avenç, en la resolució del conflicte col·lectiu permanent que genera el Pla de Viabilitat imposat a la plantilla des dels poders privats i privatitzadors de les administracions que son els PATRONS de la F.G.T.L. i ROGER GUASCH el responsable de l'execució

Acusem haver doblat els esforços, per la instrumentalització dels sindicats majoritaris feta per la empresa. Amb més força reivindiquem la unitat dins del comitè d'empresa, amb totes les treballadores independentment d'organitzacions sindicals.

No ens han doblegat amb les intervencions judicials. Hem refermat l'acord de juliol de 2014, pel qual breguem, i que és el para-xoc, al Liceu, contra les mesures EXTINTORES de les polítiques neoliberals a les institucions culturals d'aquest país.

Gaudim de Benvenuto Cellini !!.......i lluitem per:
Democratitzar les institucions públiques i culturals !!
La transparència en la gestió !!
El manteniment de les plantilles estables !!
Aturar les externalitzacions, aturar les privatitzacions !!

BARCELONA 7/11/2015

Secció sindical de CGT al Liceu

http://pepitogrilloliceo.blogspot.com


Comunicat del comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu

El divendres, dia 6 de novembre, s'ha arribat a un acord entre la direcció del teatre i el comitè de vaga pel qual es desconvoca la vaga per a les funcions de Benvenuto Cellini i Ricardo Muti i es retira la demanda per vaga il·legal i abusiva als representants del comitè d'empresa.

El comitè entén, que el dia 5, al conèixer-se l'AUTO judicial que desestimava la mesura cautelar de suspensió al dret de vaga, va produir un canvi d'estratègia a la direcció del teatre que va permetre la rubrica de l'acord.

Les condicions es poden resumir en:

- El manteniment del pacte de 2014 a la seva totalitat a excepció de la revisió del punt 5.

- Un compromís de deute salarial individualitzada i amb garantia de pagament.

- La no intrusió dels pagaments pendents en el conveni.

- El manteniment dels salaris dels treballadors.

I referent al aspecte econòmic:

- La unificació de la deute de les pagues de 2013 a 2017, 5 pagues, a pagar en 6 anys de forma trimestral a partir de 2016.

Comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu.


La secció sindical de CGT al Liceu, informa:

El Comitè de vaga, del comitè d'empresa i les altres dos convocatòries sindicals, han desconvocat, aquest divendres dia 6, les aturades per les funcions de Benvenuto Cellini i els concerts de Riccardo Muti.

La pretensió de anul·lar o neutralitzar un dret fonamental, com és fer vaga, ha estat un fracas en la política repressiva i de atemorir, que Roger Guasch, aplica a la plantilla.

Demandar als jutjats de lo social, amb la amenaça de reclamar danys i perjudicis als membres del comitè d'empresa i sol·licitant unes mesures cautelars per impossibilitar les aturades convocades; ha estat una estratègia pobre, equivocada e inútil per part de l'empresa.

L'única esperança d'aconseguir la suspensió judicial de la vaga, mitjançant la mesura cautelar, va fracassar al desestimar-la la jutgessa.

Lamentem, fins i tot, que l'empresa retiri la demanda de vaga il·legal i abusiva, i no és xuleria, doncs; el judici ens alliberaria del dubte a exercir, i com fer-lo, un dret fonamental que tenim totes. També hauria estat interessant disposar de tot el que haurien d'haver documentat en seu judicial.

Per esmenar l'error, en dos horaris dels diumenges, a la convocatòria de vaga i davant la intervenció judicial, per tal de no alterar el procediment judicial; es decidí convocar els horaris equivocats per la totalitat dels sindicats que hi ha al Comitè d'empresa (CGT, UGT, CCOO i USOC) i no afectar als procediments iniciats pel jutjat nº2 de lo social, evitant interpretacions confuses.

La secció de USOC, amb la que ja hem col·laborat en d'altres convocatòries, i gaudeix d'autonomia com la CGT, la varen presentar en l'última hora del termini mínim legal, a l'espera de poder fer-la presentar junts amb els majoritaris.

La maquinaria burocratica-sindical del regim no va permetre aquesta convocatòria i la realitzaren per la seva banda, enviant als delegats que van constituir el comitè d'aquella vaga, a una mediació del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) , constituïts pels majoritaris i la patronal (instrument para-judicial, que els hi desvia diners tan necessaris per funcionar la inspecció de treball, legitima mediadora).

Per manifestar la unanimitat i unió en la convocatòria inicial i davant l'empresa; les delegades dels majoritaris ens convidaren a tot el comitè d'empresa (els buròcrates pensaren que ja érem a les seves urpes) i l'empresa va aprofitar per introduir la seva proposta en nom del infame TLC, amb un termini per acceptar-la fins a les 14 hores del dia següent. Lògicament el Liceu va acceptar la proposta, era seva. La negociació valida era a inspecció de treball l'endemà.

Com a voltors han estat, fins les 14 h del dia del acord, els professionals dels sindicats, que viuen a i del TLC. Es el lloc on es venen barats els drets de les treballadores.

La intervenció d'aquests elements aliens a les treballadores i comitè del Liceu, tan sols, ens ha representat pèrdua de temps i energies.

El Secretari d'acció Sindical de UGT, José Antonio Gerona, no atenen a la sol·licitud dels seus delegats, ha hagut de ser expulsat de la mesa de negociació per decisió del comitè de vaga i altres membres del comitè d'empresa que hi eren a la negociació.

Les garanties i condicions que el comitè d'empresa exigia s'han assolit a la mediació efectuada al Dep. de Treball. Amb les treballadores del Liceu i el seu assessor legal.

Lamentem que el resultat final hagi estat condicionat per les intromissions de elements externs, com son aquests sindicats que tenen muntada una paradeta per damunt del interessos de classe i defensant, en tot cas, una classe d'interessos molt particulars i que en el nostre conflicte, i no creiem que sigui casual, han coincidit amb el que li convenia presentar , com a proposta, a l'empresa.

Ens hem hagut d'esforçar més. Hem avançat. Estem millor que estàvem. Però la CGT hem deixat massa cosa pel camí i tot; per respectar, posar en valor i mantindre, no sense treballar-la, la unitat d'acció.

La lluita no acaba mai, no ens hem de relaxar, les fites estan més a prop però encara no hem arribat.

Els nostres salaris, encara, son alterats i no és l'únic incompliment del conveni.
Cada euro nostre que tenen ells, son emprats per contractar externs, acomiadar plantilla o festejar amb els amics de l'aparença i les elits socials. Per privatitzar.

Visca les lluites pels nostres drets !!!!

Secció sindical de CGT al Liceu

Més informació:

- TWITTER CGT LICEU