CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es va paralitzar el consum el 29M com a conseqüència de la Vaga

Divendres, 30 març, 2012

Com a conseqüència de la Vaga General i la Vaga de Consum convocada el 29 de març, s'ha paralitzat el país i desplomat el consum. És absurd entrar en la guerra de xifres sobre seguiment de la vaga general, la paràlisi en els transports (excepte serveis mínims), grans empreses i polígons industrials gairebé deserts, demostren que la gran majoria de les persones amb feina que poden fer vaga (no comptem empresaris ni personal amenaçat amb l'acomiadament), han decidit secundar-la.

Vaga de Consum:

La vaga de consum s'ha demostrat com el complement imprescindible de la vaga general i de gran importància, tant que es pretén conèixer el seguiment d'una vaga pel descens del consum elèctric, que ha estat similar al d'un diumenge o festiu quan la gran majoria de persones no treballa.

Amb la vaga s'han tancat fàbriques, tallers, oficines ... i molts supermercats, centres comercials i grans magatzems, perquè els seus treballadors no han acudit al lloc de treball. En altres no ha estat possible el seu tancament, perquè l'empresa directament o indirectament ha amenaçat la plantilla, com és el cas del Corte Inglès o Mercadona.

No obstant això en la gran majoria de casos i segons ens han pogut informar alguns treballadors afectats, aquests establiments han estat pràcticament buits, amb els seus treballadors creuats de braços. La millor resposta per combatre les amenaces empresarials o el esquirlolatge ha estat la manca de consum.

La vaga de consum, malgrat el silenci dels mitjans de comunicació del capital, que són dels més afectats per aquest tipus de vaga, ha estat un rotund èxit que s'haurà millorar amb més planificació i organització en futures convocatòries, amb l'objectiu d'arribar a tota la societat.

Però tot i aquest silenci o crítica quan s'ha nomenat pels mitjans oficials, la convocatòria de Vaga de Consum ha tingut gran repercussió en ser impulsada pels sindicats, associacions, col · lectius i persones de tota mena. A tots i totes, mil gràcies.

Prova d'això són les centenars de pàgines web donant suport o difonent la convocatòria o que en tan sols una setmana, el vídeo "Huelga de Consumo: Despierta", realitzat per un col·laborador anònim, a qui agraïm la seva col·laboració, ha arribat a les 167.000 visites sumant els diferents enllaços de Youtube on es pot trobar.

Salut, que la lluita continua i segur que aviat s'haurà d'organitzar una altra convocatòria.

http://www.rojoynegro.info/articulo/agitacion/se-paralizo-el-consumo-el-29m-como-consecuencia-la-huelga

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció