CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Escola Gespa: Si ens tanqueu l’escola bressol a la UAB, la tornarem a obrir

Dilluns, 18 maig, 2015

Si ens tanqueu l'escola bressol a la UAB, la tornarem a obrir

El curs vinent l'escola Bressol Gespa, no obrirà les seves portes, degut a la decisió de 29 consellers i de l'equip de govern d'en Ferran Sancho i la vicerrectora d'economia Monserrrat Farell. Descartades totes les vies institucionals, les mares i pares de l'escola convoquen a col·lectius de la UAB pel proper 19 de maig en unes jornades informatives i de reflexió per buscar solucions conjuntes d'autogestió.

La recent constituïda AMPA de "la Gespa" seguirà lluitant per a recuperar el centre.


El proppassat 13 d’abril, el Consell de Govern de la UAB va aprovar el tancament de la Gespa, l’escola bressol del campus de la universitat durant els darrers 41 anys i un referent en matèria d'educació i conciliació laboral.

Aquesta decisio la van prendre 29 consellers, menystenint entre d'altres les 1600 signatures de suport, la decisio del claustre o l'ajuntament de cerdanyola.

En un intent desesperat per salvar les aparences, l'equip de govern va optar llavors per signar un conveni inextremis amb una escola privada fora del campus (La Llar d'en Pitus) i posa en marxa tota la maquinaria de propaganda per parlar de "continuitat" en lloc de "tancament", intentant aixi ocultar la seva responsabilitat en aquest fet.

El dia 5 de maig la Fundacio UAB sol·licita a la Generalitat el cesament d'activitats per al centre.

Lluny de donar el nostre braç a tòrcer, les mares i pares hem seguit treballant per donar continuïtat a l’escola, amb una proposta basada en l'autogestió. Auquesta proposta implica cost zero per a la UAB però no és possible sense la cessió de l’espai com ho ha fet fins ara amb la Fundacio UAB.

El 8 de maig, l’equip de govern va rebutjar la proposta d’autogestió per una Escola Bressol al campus sense ni tant sols escoltar-la.

Les mares i els pares seguim treballant per donar continuïtat real al projecte i per fer-ho hem demanat l'ajut d'altres col·lectius. Es per aquest motiu que, conincidint amb la "Vaga de Totes" el dimarts vinent, 19 de maig de 12 a 18h, farem una jornada en defensa de la proposta d'autogestio amb multiples activitats i espais informatius i de discussio.

A les 18h, farem tancament de l'acte amb la lectura d'un comunicat.

Trobareu el programa complert de la jornada al següet enllaç:
https://ampagespa.files.wordpress.com/2015/05/dc3adpticdefinitiu.pdf

Us convidem a assistir-hi!!

Més informació a: https://ampagespa.wordpress.com/

Si voleu contactar amb nosaltres: 697731334

Més informació:

- TWITTER CGT UAB