CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Escola Llibertària d’Estiu de la CGT a Ruesta del 4 al 7 de juliol: “Construint l’Autogestió”

Dilluns, 24 juny, 2013

Cartell Escola d'Estiu

Un any més la CGT, a nivell de tot l'Estat espanyol, obre la seva Escola Llibertària d'Estiu un espai de trobada i discussió, d'aprenentatge i esplai, en el qual totes i tots puguem aportar les nostres experiències i sabers per a enriquir-nos mútuament. Aquest any, entre el 4 i el 7 de juliol, ens trobarem a Ruesta, el tema central de l'Escola d'Estiu de la CGT és "Construint l'Autogestió". Volem reflexionar sobre alternatives, creades per nosaltres, a la situació que polítics i capitalistes ens estan fent viure, volem construir realitats on tots i totes participem. A més tindrem Tallers, convivències amb companys de tot l'Estat, activitats lúdico-culturals, ....

Enfront de la situació d'estafa/crisi que patim no podem romandre de braços plegats i esperar que el capitalisme o l'Estat ens donin solucions vàlides, hem de passar a l'acció i construir les nostres pròpies alternatives: pel repartiment del treball i la riquesa.

- Esquema organitzatiu i horaris

- Dijous. Anirem arribant i desfent equipatges.
18.00 h. Assemblea per a organitzar-nos
21.00 h. Sopar
22.00 h. Activitats lúdico/culturals

- Divendres. Comencem les tasques de l'Escola.
09.00 h. Esmorzar
10.00 h. Construint l'Autogestió
14.00 h. Menjar i descans
18.00 h. Tallers
21.00 h. Sopar
22.30 h. Activitats lúdico/culturals

- Dissabte. Seguim amb les tasques de l'Escola.
09.00 h. Esmorzar
10.00 h. Construint l'Autogestió
14.00 h. Menjar i descans
18.00 h. Tallers
21.00 h. Sopar
22.30 h. Activitats lúdico/culturals

- Diumenge. Conclusions i comiat.
09.00 h. Esmorzar
10.00 h. Assemblea final: conclusions. Comiat.

- Els tallers.

Des de les 18 a les 21 hores, el divendres i el dissabte, ens reunirem per a aprendre i compartir experiències en tallers sobre:

Videoactivisme. Impartit pel company Josán de Saragossa. Per a participar en aquest Taller intenteu venir amb un portàtil (es treballarà amb Linux), també s'usaran càmeres de vídeo i de fotos, smartphones, tablets, dispositius d'emmagatzematge, trípodes, pintxos per a internet.

Autogestió de la Salut: una alternativa real a la medicalització de la vida. Taller desenvolupat pel company Raúl de CGT Màlaga. "La salut és la capacitat que tenim els humans de viure en harmonia amb nosaltres mateixos, amb l'altra gent i amb la resta de la naturalesa i inclou la nostra capacitat d'estimar, de comprendre el món en el qual vivim i de gaudir de tot el que la vida ens ofereix."

CGT i diversitat sexual. Introducció i context. Amb Eva Irazu. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials i Agent d'Igualtat d'Oportunitats. Diverses formacions en igualtat d'oportunitats, gènere i com formadora. Experiència professional en projectes d'ocupació i formació. Activista feminista i LGTB. Afiliada a CGT Oviedo. “Aquest Taller busca la sensibilització sobre la importància d'incorporar la diversitat afectiva i sexual en els entorns laborals i el treball sindical".

Patrimoni històric cultural de Ruesta. Visita guiada pel ric patrimoni amenaçat de l'entorn immediat de Ruesta.

Migració en temps difícils. Per Valentín Cárcamo de l'Equip de Treball de la Secdretaría d'Acció Social de CGT.

Yesa. La destrucció planificada d'un territori. La lluita contra el recreixement del pantà de Yesa.

Autonomia Zapatista. Per Javier Sánchez del Grup de Treball de Mèxic de la Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT.

- Dades pràctiques.

Com arribar. Ruesta és un poble cedit en 1998 a la CGT per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Està situat al costat de l'embassament de Yesa que ens serveix de piscina. Per allí passa el camí de Sant Jaume (antiga ruta romànica). Amb cotxe, es pot arribar des de Jaca, Iruña o SOS del Rei Católico. El transport públic escàs: una línia Jaca-Iruña et deixa a uns 12 Km. de Ruesta (podem organitzar la teva recollida). Consulta la Web: http://www.ruesta.com

Coses a dur. Recorda que Ruesta està en el Prepirineu,vaja, que a la nit refresca. Porteu llanterna, les coses de neteja personal, … i tot el que necessitis per a passar uns dies en la Naturalesa. En cas d'haver de pernoctar en la Casa de Cultura, porta algun tipus de matalàs per a facilitar el confort i el descans.

Allotjament. Aquest any la maquinària político-privada-administrativa imperant, en un procés l'objectiu del qual és desposseir-nos del dret a utilitzar el nostre equipament més benvolgut i emblemàtic, la zona d'acampada de Ruesta, ha informat negativament sobre la seva utilització al·legant riscos mediambientals, mostrant, a més de mestratge en el maneig de l'arbitrarietat, vergonyoses xarxes de relacions clientelars a les quals hauríem de respondre en el seu moment i en la seva justa mesura. Així doncs, l'allotjament serà en l'Alberg, amb 64 places que compartirem amb els visitants que estiguin per Ruesta en aquestes dates. Fes-li un cop d'ull a l'entorn i les instal·lacions a http://www.ruesta.com En cas de necessitat, també podem comptar amb la Casa de la Cultura (veure “Coses a dur”).

Menjars. Els menjars (esmorzar, dinar i sopar), com s'ha explicat abans, no seran en el Camping sinó en un espai habilitat per a això i es pagarà juntament amb l'allotjament (qui tingui reservada plaça d'alberg) a l'inici de les jornades.

Preus. Pensió completa (pernocta en la Casa de Cultura-esmorzar-dinar-sopar) els 4 dies: 50€. Pensió completa (pernocta en l'Alberg-esmorzar-dinar-sopar) els 4 dies: 75€ Un dia sol amb pensió completa (pernocta alberg-esmorzar-dinar-sopar): 29€. Un dia sol amb pensió completa (esmorzar-dinar-sopar i pernocta en la casa de cultura): 21 €. Un menjar o sopar sol: 9€.

Escola infantil. La companya Erika està planificant una “petita escola infantil autogestionada”, de tal manera que pares i mares puguin assistir als Tallers i alhora fer que els petits gaudeixin realitzant també els seus propis tallers (pintar, creativitat, jocs, relaxació. . . ). Les persones amb nens que aneu a assistir a l'Escola Llibertària podeu participar en aquesta Escola Infantil contactant amb Erika en: erikacgt@gmail.com

- Inscripció.

Envia emplenada la fulla d'inscripció que hi ha en document adjunt a: escuelalibertaria@cgt.org.es.

Per a reservar llit en l'alberg (atenció, les places són limitades) truca al telèfon de l'organització de l'Escola (609 702 790), explicant quants sou i quins dies estareu. Qualsevol observació sobre dietes o altres necessitats que tinguis ens la pots explicar en la fulla d'inscripció.

Secretaria de Comunicació Comitè Confederal de la CGT

http://www.cgt.org.es/escuela-libertaria-de-verano-2013

>>> En documents adjunts cartell (formats pdf i jpg), full d'inscripció i butlletins 1, 2 i 3.

Attached documents