CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Escrit de solidaritat amb la dona que va perdre un ull el 14N a Barcelona per una pilota de goma dels Mossos d’Esquadra

Dissabte, 17 novembre, 2012

SOLIDARITAT AMB L’ESTER I LES VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ INDISCRIMINADA.

L’Ester Quintana és una dona de 42 anys. Els darrers anys de la seva vida els ha dedicat a compaginar la seva professió en el sector de l’hostaleria amb les seves inquietuds culturals, i des dels seus espais de treball, les cafeteries del Centre Cívic de Sant Martí i del Centre Cívic Sandaru, ha ofert cultura popular a la ciutadania, una cultura lliure i gratuïta, per a que tothom pogués gaudir-ne. Aquesta és la raó per la qual l’Ester és també una dona coneguda al seu barri, Sant Martí, on sempre ha format part de la xarxa cultural.

El passat dimecres, 14 de novembre, la seva vida va fer un gir inesperat, un gir brutal produït per una agressió, una agressió de la qual no coneixem l’autor però sí la seva professió. Dimecres, poc abans de les nou de la nit, quan l’Ester marxava cap a casa amb uns amics després de participar a una manifestació legal convocada amb motiu de la vaga general, un projectil llençat per un membre dels Mossos d’Esquadra va impactar a la seva cara produint-li una greu lesió que li provocà la pèrdua de visió a un ull i la trencadissa de diversos ossos tant del pòmul com de la mandíbula.

No és la primera víctima d’aquests projectils, els darrers anys són moltes les persones que s’han trobat en la seva mateixa situació a casa nostra. Les pilotes i altres projectils semblants no discriminen, no discriminen per edat, com no ho fan per sexe ni per filiació política, les pilotes de goma ens poden afectar a tots. Les pilotes són un arma perillosa, mortal com es va demostrar recentment als carrers de Bilbao, que augmenten la seva perillositat quan són disparades il·legalment apuntant a les persones.

Les amigues i amics de l’Ester, convençuts de la immoralitat de la seva utilització en una societat democràtica i conscients que hi ha a l’abast dels governants altres mitjans de dissuasió, ens posicionem amb les associacions ciutadanes que demanen la seva prohibició.

Al mateix temps, sentint-nos menyspreats per les paraules del Conseller d’Interior, qui davant la realitat constatable dels fets, va declarar que el passat dimecres no s’havien utilitzat aquests projectils, ens sumem a la demanda social, que és ja un crit, que exigeix la seva dimissió enfront la repressió desmesurada i continuada que està oferint com a resposta a qualsevol protesta social o cívica.

Una societat a la qual els seus ciutadans tinguin por a manifestar-se no pot ser mai una societat lliure.

STOP PILOTES DE GOMA. STOP VIOLÈNCIA POLICIAL.

PUIG DIMISSIÓ.

Barcelona, 17 de novembre de 2012

Per informació: animsester@gmail.com

>>> Més informació sobre el cas a:

Una dona de 42 anys perd la visió de l'ull esquerre per un “impacte” després de la manifestació del 14-N a Barcelona

Una dona de 42 anys va ser ferida a les acaballes de les manifestacions de la vaga general ahir a Barcelona. Fonts del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de Sant Pau han confirmat a aquest mitjà que la dona ha perdut la visió a l'ull esquerre a conseqüència d'un “impacte”. Diversos testimonis que acompanyaven la dona en el moment dels fets asseguren que una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra li va impactar a l'ull. Els mateixos testimonis expliquen que van demanar auxili a una de les ambulàncies que acompanyava l'operatiu policial, a la plaça Urquinaona, però asseguren que allà no la van atendre.

Després de diversos minuts d'espera, cap a les 21h del vespre, una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques la va recollir a la vorera del Corte Inglés de Plaça Catalunya, a la cruïlla del Passeig de Gràcia i la Ronda Sant Pere. Amb diagnòstic d'“esclat de globus ocular” i “fractura al pòmul” va ser traslladada a l'Hospital de Sant Pau, on ha estat intervinguda d'urgència aquesta matinada. A l'operació, l'equip mèdic ha confirmat que ha perdut la visió de l'ull esquerre però no ha pogut determinar si la ferida l'ha produït l'impacte d'una pilota de goma. La dona, que ha ingressat primer a cirurgia plàstica i després a oftalmologia està a aquesta hora (14h) sedada i en observació. Un metge del mateix hospital ha afirmat amb contundència en declaracions a aquest setmanari "no he atès mai una lesió com aquesta que no fos causada per una pilota de goma".

A l'Hospital de Sant Pau també han estat ateses dues persones ferides més. Una d'elles és una dona que té una fractura al cúbit, i que segueix ingressada. L'altre és un home amb un fort impacte a la boca, amb el trencament de dues dents i del llavi. Ell mateix assegura que l'impacte va ser d'una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra. Ja ha estat donat d'alta.

“Ahir no es va disparar cap pilota de goma”

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació aquest migdia, el conseller d'Interior de la Generalitat Felip Puig ha assegurat que “ahir no es va disparar cap pilota de goma”, tot i que ha confirmat que hi havia una dona amb una ferida a l'ull. Tanmateix, testimonis que van presenciar els fets asseguren que aquests trets sí es van produir. Aquest periodista també ho pot corroborar, ja que va rebre l'impacte d'una pilota de goma a la cama dreta, davant d'altres periodistes que van ser testimonis dels fets.

Els trets es van produir cap a les 21h del vespre, a les acaballes de la manifestació convocada per la CGT, la CNT, la IAC, la COS i les assemblees de barri als Jardinets de Gràcia, en motiu de la vaga general. Quan la cua encara estava a la plaça Urquinaona, un grup de manifestants va provocar un incendi davant la Jefatura Superior de la policia espanyola a la Via Laietana i van incendiar dos cotxes d'aquest cos policial que estaven aparcats als carrers del costat. La Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra va dispersar el gruix de manifestants baixant amb les furgonetes direcció muntanya-mar. Els aldarulls es van estendre del barri del Born i el Gòtic, i aleshores la policia va disparar pilotes de goma i repartir cops de porra contra la gent que corria en desbandada.

http://www.directa.cat/noticia/una-dona-42-anys-perd-visio-lull-esquerre-despres-dun-%E2%80%9Cimpacte%E2%80%9D-manifestacio-alternativa-del


Altres casos de víctimes de la brutalitat policial el 14N a Barcelona:

- Testimoni: El braç d’un passant per la Via Laietana trencat pels mossos

'Ara sabem que si no desapareixes pots rebre dos cops de porra molt forts', explica una noia que es va trobar dimecres enmig dels aldarulls de Barcelona

http://www.vilaweb.cat/noticia/4056191/20121116/testimoni-brac-trencat-pels-mossos-passar-via-laietana.html

- 'Els antidisturbis han perdut el control'. Un nou cas d'agressió durant la vaga

Nou cas d'un menor ferit pels mossos en les mobilitzacions del 14 de novembre · Haurà de passar pel quiròfan amb per un trencament del cúbit amb desplaçament, amb ferida externa, causat per un cop de porra

http://www.vilaweb.cat/noticia/4056464/20121117/antidisturbis-perdut-control-cas-dagressio-durant-vaga.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció