CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Escrit en solidaritat amb l’Escola Marina i Salvador Espriu, de Montgat

Dimarts, 20 gener, 2015

Escrit en solidaritat amb l’Escola Marina i Salvador Espriu, de Montgat.

El Departament no respon a les necessitats d’escolarització a Montgat.
La política de retallades a Ensenyament es tradueix en l’incompliment dels compromisos acordats fa més de set anys.

Montgat, situada al nord de Barcelona, és una localitat que ha vist créixer la seva població prop del 30%, en els últims 10 anys (de 8.844-11.315 hab.), com a conseqüència de la sortida de la població de la gran urbs metropolitana cap les localitats, més tranquil•les, de la perifèria. A la vista d’aquest creixement, ja el 2007, l’administració local i el Departament de la Generalitat (tots dos governats pel Tripartit) van acordar la construcció d’una nova escola, prevista per a la seva inauguració el 2011. Mentrestant, es pensava que les noves necessitats d’alumnat podrien ser cobertes mitjançant una ampliació de l’Escola Salvador Espriu, ja en aquells dies molt saturada i instal•lada en edificacions molt antigues necessitades de remodelació.

L’arribada de la política de retallades va deixar aquests acords en paper mullat. Des 2011 la ciutat està governada per una aliança de CiU amb ERC que no ha donat resposta a les inquietuds de mares/pares i professorat. La comunitat educativa, encapçalada per les AMPA de les dues escoles, es mobilitzen i creen una Plataforma conjunta amb dos objectius: fer un seguiment dels acords que no es complien i, alhora, pressionar les administracions perquè es faci realitat la construcció de la nova escola. L’administració juga amb els temps i sap que el descens demogràfic arribarà, en alguns anys, a no fer necessària aquesta construcció, però mentrestant l’Escola Marina es massifica, l’administració informa que ampliarà el nombre de grups per absorbir la demanda i es posa en perill el projecte pedagògic en què els pares estan profundament implicats. A l’altra escola del municipi, la Salvador Espriu, s’han creat cinc grups nous i treballen en un edifici que necessita una profunda remodelació: problemes amb la caldera, problemes de seguretat per als alumnes al pati, deteriorament creixent de l’interior de les aules, barracó al pati, etc.

La Plataforma per una nova escola a Montgat ha impulsat, a través de change.org una recollida de signatures on es denuncia aquesta situació. Afegim enllaç i cridem a totes les persones a solidaritzar-se amb la comunitat educativa de Montgat.

https://www.change.org/p/departament-d-ensenyament-de-la-generalitat-de-catalunya-construcci%C3%B3-i-dotaci%C3%B3-d-una-nova-escola-p%C3%BAblica-que-inclogui-infantil-prim%C3%A0ria-i-institut-a-montgat?recruiter=18611927&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

Més informació:

- TWITTER CGT ENSENYAMENT

- WEB CGT ENSENYAMENT