CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Essa Palau retira l’ERO que afectava a la meitat de la plantilla

Divendres, 24 juliol, 2009

Després de 15 dies de vaga i una forta mobilització dels treballadors/es d'ESSA PALAU, l'empresa va retirar la matinada del 24 de juliol l'ERO que amenaçava a deixar sense ocupació a gairebé la meitat de la plantilla.

L'empresa ha acordat amb els sindicats la retirada de l'expedient i la continuació de la negociació més endavant, ja que l'empresa al·lega que segueix sobrant gent. El canvi de tàctica de l'empresa radica a oferir baixes voluntàries i no forçoses com venia plantejant amb la presentació de l'ERO. Es millora el pla social per a baixes voluntàries de fins a 36 dies per any als treballadors/es amb menys de 10 anys en l'empresa. Als treballadors/es amb més de 10 anys se'ls ofereix 20 anys d'indemnització i dos anys d'excedència, amb possibilitat de reingrés preferent en l'empresa si la situació econòmica millora. També s'ha acordat no realitzar cap expedient disciplinari de moment a treballadors implicats en diversos incidents en els últims dies de mobilització.

Ahir mateix els treballadors de l'empresa reunits en assemblea a les 14h van donar suport majoritàriament a l'acord i començaven a treballar la mateixa tarda. També va quedar desconvocada la concentració prevista en el Centre Metal·lúrgic de Sabadell.

Des de CGT Sabadell es valora positivament la lluita exemplar dels treballadors/es d'Essa Palau, que després de molts dies de vaga havien aconseguit paralitzar Nissan, SEAT i Mercedes. Aquesta lluita és un exemple de com una petita empresa de subministraments per a les grans marques és capaç de parar un ERO a través de la lluita obrera, la unitat sindical i la solidaritat de diferents agrupacions socials i polítiques.

CGT Sabadell

cgtsabadell.blogspot.com/