CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Essa Palau retira l’ERO que afectava a la meitat de la plantilla

Divendres, 24 juliol, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Després de 15 dies de vaga i una forta mobilització dels treballadors/es d'ESSA PALAU, l'empresa va retirar la matinada del 24 de juliol l'ERO que amenaçava a deixar sense ocupació a gairebé la meitat de la plantilla.

L'empresa ha acordat amb els sindicats la retirada de l'expedient i la continuació de la negociació més endavant, ja que l'empresa al·lega que segueix sobrant gent. El canvi de tàctica de l'empresa radica a oferir baixes voluntàries i no forçoses com venia plantejant amb la presentació de l'ERO. Es millora el pla social per a baixes voluntàries de fins a 36 dies per any als treballadors/es amb menys de 10 anys en l'empresa. Als treballadors/es amb més de 10 anys se'ls ofereix 20 anys d'indemnització i dos anys d'excedència, amb possibilitat de reingrés preferent en l'empresa si la situació econòmica millora. També s'ha acordat no realitzar cap expedient disciplinari de moment a treballadors implicats en diversos incidents en els últims dies de mobilització.

Ahir mateix els treballadors de l'empresa reunits en assemblea a les 14h van donar suport majoritàriament a l'acord i començaven a treballar la mateixa tarda. També va quedar desconvocada la concentració prevista en el Centre Metal·lúrgic de Sabadell.

Des de CGT Sabadell es valora positivament la lluita exemplar dels treballadors/es d'Essa Palau, que després de molts dies de vaga havien aconseguit paralitzar Nissan, SEAT i Mercedes. Aquesta lluita és un exemple de com una petita empresa de subministraments per a les grans marques és capaç de parar un ERO a través de la lluita obrera, la unitat sindical i la solidaritat de diferents agrupacions socials i polítiques.

CGT Sabadell

cgtsabadell.blogspot.com/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció