CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Està clar, vaga!

Dilluns, 23 novembre, 2020

Des de l’inici dels moviments obrers, sempre hi ha hagut treballadors que han donat suport a les mobilitzacions, i treballadors que no. Quan es va realitzar la vaga de la canadenca, allà per 1919, va haver-hi també qui va pensar que no valia la pena mobilitzar-se, que no valia la pena lluitar… Però finalment es va aconseguir la jornada laboral de 40 hores setmanals, i es van veure beneficiats tots, des del qual va anar a la presó per insubmissió, fins el qual es va quedar en el seu lloc de treball sense fer absolutament res.

Avui ens trobem en una difícil situació, en poc més d’un mes passarem a formar part d’un nou grup empresarial farmacèutic, i encara que tot sembla apuntar que aquest moviment evitarà la inexorable decadència de la nostra planta, hi ha una sèrie de factors que ens preocupen molt, factors que Novartis ha ocultat amb descaradura, i fins i tot ha falsejat davant dels treballadors i treballadores amb l’únic objectiu de desgastar la nostra lluita.

Sobra dir que som plenament conscients de les intencions a mitjà termini de Novartis envers els productes que fabriquem en la nostra planta. Hem pogut llegir un document on s’especifica un número important de maquinària que no passarà a formar part de l’empresa IPM a partir del 01 de desembre. Si bé no podem parlar amb claredat que equips realment són, si podem avançar-vos que són més que un 5% (potser en aquest percentatge l’empresa compta la quantitat d’equips inactius que hi ha en TDG), i que són equips que avui dia generen un gran nombre de producció, i que la seva extracció podria afectar de manera directa a un nombre bastant significatiu de treballadors per torn.

L’empresa ens parla de transparència, mentre ens esmenti i ens oculta informació. L’empresa parla de cuidar el futur dels seus treballadors, quan no accedeix ni a asseure’s a negociar un pla de garantia d’ocupació que garanteixi una marxa escalada dels seus productes conforme entrin productes nous. Novartis, durant anys ens ha dit que és la millor empresa per a treballar, quan ni tan sols accedeix a deixar signat i per escrit tots i cadascun dels beneficis i condicions laborals de les quals disposem en la planta…

Mentrestant tu et preguntes, Val la pena lluitar? Val la pena perdre uns diners per exercir el meu dret a vaga? Pensa en un futur no gaire llunyà, quan aquests meravellosos sis mesos de garantia caduquin, i Novartis decideixi emportar-se les seves màquines i els seus productes sense cap mena de mirament. En plena crisi mundial, el teu treball (si és que encara el conserves) pendent d’un fil… No estaries disposat a canviar, tots els dies des d’avui fins llavors per una oportunitat, només una oportunitat, de tornar aquí a enfrontar-te a aquesta injustícia?

La lluita és l’únic camí, lluitem junts, companys i companyes,
per un futur digne i millor.

Secció sindical Novartis Farmacèutica
Ronda de Santa Maria, 158, 08210 Barberà del Vallès
E-mail: cgt.novartis@gmail.com / Twitter: @CgtNovartis