CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Esteban Ikeda tanca la fàbrica del Prat de Llobregat

Dijous, 22 gener, 2009

El fabricant de components d'automoció Esteban Ikeda ha comunicat als treballadors que tancarà la factoria d'El Prat de Llobregat, a poc més de dos mesos que acabi l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que l'empresa va presentar el gener. En total són 260 treballadors els que es quedaran sense feina si l'empresa tanca.

Esteban Ikeda és una empresa que depèn de Nissan, ja que es dedica a la fabricació de seients pel tot terreny Pathfinder, més conegut com Nissan X-61. Precisament, aquesta tarda els empleats han volgut tancar-se dins l'empresa per evitar que es comencin a 'desmuntar' seients, però no els han deixat entrar.

I és que segons el portaveu de la CGT a l'empresa, Manolo Recio, els treballadors estan molt sorpresos perquè l'empresa els ha comunicat la decisió 'sense cap negociació prèvia', després d'explicar-los que ha entrat en 'suspensió de pagaments'.

Així doncs, l'empresa s'ha vist seriosament afectada pels plans de Nissan. Segons Recio, la companyia encara no els ha volgut explicar quines seran les condicions de les indemnitzacions.

Els treballadors de la companyia es van concentrar ahir davant les portes de la factoria (els Mossos no els van deixar entrar) i ja han advertit que es tancaran a les instal·lacions per protestar per la situació d'indefensió en què queda la plantilla.

font: Llobregat Media

Avui


La plantilla es tanca a la fàbrica

Des de la CGT Baix Llobregat es fa una crida a la solidaritat amb els companys d'Esteban Ikeda i a visitar-los per donar-los suport.

Mapa per arribar a la fabrica Esteban Ikeda

Poligon Industrial ESTRUCH, c/ nº 6 S/N

El Prat de Llobregat