CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Estem sols els jardiners/es de Barcelona?

Dijous, 11 juny, 2009

Després de prop de dos anys de reiterats incompliments del Conveni per part de la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i després de la realització d'una Assemblea de Treballador@s al febrer del 2008 on la majoria de la plantilla decideix donar suport la proposta de CC.OO, USOC i UGT de realitzar mobilitzacions sostingudes en el temps (no s'ha realitzat cap) en contra de la proposta de CGT de realitzar de forma immediata i concreta (per a març del 2008) aturades i manifestacions.

El passat dia 22 de maig del 2009 davant els increments dels incompliments de Conveni i les greus agressions de la direcció de l'Institut, els treballadors/es, en l'Assemblea, decideixen, en contra de la proposta de la majoria del Comitè d'Empresa, convocar una aturada de 2 hores i una manifestació el dia 4 de juny.

La falta de voluntat i de disponibilitat de la majoria del Comitè d'Empresa a l'hora de fer la convocatòria i la maniobra de la direcció de l’Institut, un dia abans de la vaga, coaccionant amb una circular a la plantilla argumentant que la vaga era il·legal perquè no s'havia respectat el termini de deu dies de preavís que estipula les lleis, provoca l'ajornament i desconvocatòria de la mateixa pel Comitè de Vaga, La decisió (ajornament i desconvocatòria) que es traslladada a l'Assemblea de Treballadors/as, va provocar la indignació de una part de la plantilla, però va ser ratificada per la majoria dels treballadors/es.

A continuació es passa a votació les dues propostes que havia sobre l'ajornament de la vaga i manifestació del dia 4 de juny. La proposta de la majoria del Comitè d'Empresa (CC.OO, UGT i USOC) que era ajornar-la fins a després de les vacances (mes d'octubre) i la que defensava la minoria del Comitè (CGT) que era realitzar-la el dia 18 de juny.

L'Assemblea va decidir realitzar l'atur i la manifestació el 18 de juny.

Paral·lelament a tota la problemàtica d'organitzar una vaga on un sector de la plantilla la boicoteja (alguns caps i “sindicalistes”) la direcció de l’Institut torna a coaccionar-nos sancionant al Secretari del Comitè d'Empresa membre del Comitè de Vaga i afiliat a la CGT amb una sanció de 60 dies a complir de forma immediata (sense esperar a la reclamació prèvia ni a la sentència de Magistratura) fet inaudit en l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Davant això: us demanem la vostra solidaritat enviant email als responsables de l’Institut amb el següent text:

No a la coacció i repressió sindical!!!

Retirada de la sanció al Secretari del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins

imayol@bcn.cat

alcaldia@bcn.cat

grupicv@bcn.cat

i acudint a la manifestació que realitzarem el dijous dia 18 de juny a les 10’30 hores des del Torrent de l'Olla (Seu de Medi Ambient) a Plaça Sant Jaume

CONTRA ELS INCOMPLIMENTS DEL CONVENI

CONTRA LES PRIVATITZACIONS

MOBILITZACIÓ !!!!!