CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable internacionalment

Dilluns, 10 gener, 2011

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable internacionalment
Com avançàvem ahir, avui ETA decretat un alto el foc permanent, general i verificable, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i el final de la confrontació armada.
ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i el final de la confrontació armada.

GARA

DONOSTIA-. ETA ha donat a conèixer, mitjançant un nou comunicat, la seva decisió de decretar un alto el foc "permanent" i de caràcter "general", verificable internacionalment, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i amb el final de "la confrontació armada ".

En la seva declaració, redactada en tres idiomes (euskera, castellà i anglès) i gravada en vídeo en els dos primers, l'organització armada fa lusió a la Declaració de Brussel.les i l'Acord de Gernika, amb els que coincideix en la necessitat d'oferir una solució "justa i democràtica" al conflicte. Segons la seva opinió, la resolució vindrà de la mà d'un procés democràtic que tingui com a instruments el diàleg i la negociació, i el nord sigui la voluntat popular.

Després d'anunciar el seu alto el foc permanent, ETA insta a actuar amb responsabilitat històrica, alhora que crida a les autoritats espanyoles i franceses que desactivin tota mesura repressiva i deixin de banda d'una vegada per totes la negació d'Euskal Herria.

La nova declaració d'ETA es produeix després d'insistents rumors i especulacions sobre un imminent comunicat de l'organització armada. En el seu contingut, ETA aclareix dubtes sobre l'abast i estabilitat de l'alto el foc, al qualificar de "general", i arriba més enllà del que ha demanat la declaració de Brussel.les i l'Acord de Gernika, ja que utilitza l'expressió "compromís ferm" en lloc de la de "mostra de voluntat" que se li demanava respecte al final del camí emprès.

>>>> Article extret de Kaosenlared