CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable internacionalment

Dilluns, 10 gener, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable internacionalment
Com avançàvem ahir, avui ETA decretat un alto el foc permanent, general i verificable, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i el final de la confrontació armada.
ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable

ETA decreta un alto el foc permanent, general i verificable, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i el final de la confrontació armada.

GARA

DONOSTIA-. ETA ha donat a conèixer, mitjançant un nou comunicat, la seva decisió de decretar un alto el foc "permanent" i de caràcter "general", verificable internacionalment, com "compromís ferm" amb un procés de solució definitiva i amb el final de "la confrontació armada ".

En la seva declaració, redactada en tres idiomes (euskera, castellà i anglès) i gravada en vídeo en els dos primers, l'organització armada fa lusió a la Declaració de Brussel.les i l'Acord de Gernika, amb els que coincideix en la necessitat d'oferir una solució "justa i democràtica" al conflicte. Segons la seva opinió, la resolució vindrà de la mà d'un procés democràtic que tingui com a instruments el diàleg i la negociació, i el nord sigui la voluntat popular.

Després d'anunciar el seu alto el foc permanent, ETA insta a actuar amb responsabilitat històrica, alhora que crida a les autoritats espanyoles i franceses que desactivin tota mesura repressiva i deixin de banda d'una vegada per totes la negació d'Euskal Herria.

La nova declaració d'ETA es produeix després d'insistents rumors i especulacions sobre un imminent comunicat de l'organització armada. En el seu contingut, ETA aclareix dubtes sobre l'abast i estabilitat de l'alto el foc, al qualificar de "general", i arriba més enllà del que ha demanat la declaració de Brussel.les i l'Acord de Gernika, ja que utilitza l'expressió "compromís ferm" en lloc de la de "mostra de voluntat" que se li demanava respecte al final del camí emprès.

>>>> Article extret de Kaosenlared

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció