CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

EUA elimina l’exagent de la CIA Bin Laden… o no

Dimarts, 3 maig, 2011

M'aixeco molt aviat perquè les pastilles que prenc per la lumbàlgia no em deixen dormir i baixo al carrer una mica més tard que quan hi surto per agafar el cotxe i anar a treballar al Vendrell. Avui estic de baixa. Compro el "Público" i "La Vanguardia" (per primer cop en català, ja era hora, o millor dir, felicitats!) i me'ls llegeixo en un bar mentre endrapo un entrepà de tonyina i una aigua mineral. Ahir, els Estats Units d'Amèrica van eliminar un ex dels seus, l'exagent de la CIA Ossama Bin Laden. I alguns ciutadans mediatitzats ho celebraven pel carrer mentre el seu cap polític els deia que a partir d'ara tot serà més segur. Curiosa seguretat que es basa en eliminar un ex dels teus que s'allotja a tocar d'un complex militar d'un país que si és com és és perquè tu ho has decidit. Del Paquistan parlo. En què consisteix aquesta "seguretat"?

La bèstia més bèstia de totes les bèsties, Ossama Bin Laden, semblava que movia el món des de les muntanyes d'Afganistan, amagat dins d'una cova, o això ens deien els serveis secrets mundials filtrats per "La Vanguardia", etc. El món musulmà el seguia i estava tot ell preparat per a l'assalt final, o això deia i diu la Rahola i la Fallaci. I per això els europeus-nord-americans ens hem previngut amb una llista llarga de guerres necessàries.

Però fa uns mesos, de cop i volta i sense que fossin cridats al teatre de les primeres pàgines dels diaris, milers i milers de ciutadans i de ciutadanes del nord d'Àfrica van sortir al carrer per cridar i aconseguir, malgrat tancs, tortures i assassinats perpetrats pels "amics" dels diversos governs occidentals, amb armes occidentals i defensant interessos occidentals, llibertat i justícia. Les jornades de la ira han estat la concreció d'un fet que ens hauria de fer pensar una mica, si és que encara en tenim la capacitat. Com pot ser que passem deu anys o més amb por pensant que qui mana al nord d'Àfrica i a bona part de tot el món islàmic són una colla de fanàtics fonamentalistes, que ens volen sota la llei islàmica i quan es produeix una revolta en aquests indrets el que s'hi demana és democràcia, pa i justícia?

Alguna cosa no quadra en tot això. Algú ens ha enredat de bo de bo o, el que és pitjor, alguns s'han deixat enredar -o no- fins a extrems que farien riure fins i tot a aquest exagent de la CIA que deien que es deia Bin Laden si és que mai ha existit i que un cop executat en el seu refugi del Paquistan van fer desaparèixer, els seus assassins, dins del mar, o no.

A les pàgines de "Públic" també en català, llegeixo que Felip Puig (digne successor del Miquel Badia, planteja treure el dret de manifestació als "esvalotadors" mentre assegura que a la manifestació de l'1 de maig per la tarda a Barcelona que va passar pels barris dels rics "hi ha ramificacions internacionals". Sort encara que han mort Bin Laden perquè sinó ja sabeu qui hi hagués estat implicat, sense cap mena de dubte. Se n'hauran de buscar un altre i estigueu segurs que el trobaran.

* Jordi Martí Font és afiliat a la CGT de Tarragona