CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Europa ho ha de saber! Conseqüències de tensar la llei. La criminalització de la dissidència i abusos policials a Catalunya.

Dimarts, 5 juny, 2012

EUROPA HO HA DE SABER!

Conseqüències de tensar la llei.

La criminalització de la dissidència i abusos policials a Catalunya.

La crisi econòmica està sent acompanyada de l'enduriment de les polítiques i pràctiques punitives que posen els drets fonamentals en perill. Augmenta de la persecució de la protesta, proliferen nous i vells discursos criminalitzadors i s'agreugen les violacions de drets humans. Un informe elaborat per l'OSPDH, i subscrit per la societat civil, denuncia aquest context al comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura i els Tractes Inhumans i Degradants.

Campus Raval UB, dimecres,

Dimecres 6 de juny, 19:00h - Aula Magna de Facultat de Filosofia i Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Carrer Montalegre, 6)

Presentació informe:

Andrés García Berrio (Co-autor de l'informe)

OSPDH

Participen:

Laura Gómez (CGT)

Isma Benito (AEP)

Fernándo González Placer (GRECS)

August Gil Matamala (ADVOCAT AED)

Carlos Jiménez Villarejo (Ex fiscal Anticorrupció)

Josep Maria Terricabras (Catedràtic de Filosofia, UDG)

Rereguarda (Plataforma Solidària contra la repressió)

***

Interludis poètics amb:

Accidents polipoètics

Poetas furtivos y ocasionales

David Caño

Francis García Collado

Noel Tatú

***

Acte organitzat per:

Observatori del Sistema Penal i el Drets Humans, OSPDH

Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials, GRECS

L'Acte es retransmetrà en directe via internet a través del canal http://bambusser.com/channel/ovq


Entitats de defensa dels Drets Humans denuncien davant el Consell d'Europa la política repressiva de Felip Puig

REDACCIÓ DIRECTA | 04/06/2012

Eleven un informe, elaborat per l'OSPDH, al Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura per a que obri una investigació i realitzi, amb caràcter d'urgència, una visita oficial a Catalunya · La iniciativa "Europa ho ha de saber!" organitza un acte dimecres a la tarda a l'Aula Magna de la UB Raval

Associacions de drets humans, entitats civils i col·lectius socials enllesteixen aquesta setmana la presentació, davant el Comitè per a la Prevenció de la Tortura i Altres Maltractes o Penes Inhumanes o Degradants (CPT), d'un extens informe que detalla la deriva penal, policial i repressiva que es viu a Catalunya des de 2011. L'informe clou amb una demanda explícita per a que l'organisme del Consell d'Europa que vetlla per la salvaguarda dels Drets Humans obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

L'Informe "Criminalització de la dissidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com a respostes davant la situació de crisi econòmica a Catalunya" ha estat elaborat per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona. Serà presentat aquest dimecres 6 en roda de premsa oficial al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Hi intervindran el professor Iñaki Rivera, l'economista Miren Etxezarreta i el periodista David Fernàndez.

Acompanyant la presentació de l'informe, l'Aula Magna de la UB Raval acollirà el mateix dimecres a les set del vespre un acte unitari organitzat pel Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS) de la UB. L'acte aplegarà diferents sensibilitats socials, sota el títol "Europa ho ha de saber!", i hi prendran part, entre d'altres, August Gil Matamala, Josep Maria Terricabras o Carlos Jiménez Villarejo. Estaran acompanyats per Laura Gómez –secretària d'Organització de la CGT de Barcelona– i Isma Moreno –de l'AEP i CCOO: tots dos van estar empresonats arran de la passada vaga general del 29-M.

http://www.directa.cat/noticia/entitats-defensa-dels-drets-humans-denuncien-davant-consell-deuropa-politica-repressiva-feli

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció