CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Exercim l’autodeterminació, construïm l’autogestió! Comunicat SP CGT Catalunya 11 Setembre 2014

Dilluns, 8 setembre, 2014

EXERCIM L'AUTODETERMINACIÓ, CONSTRUÏM L'AUTOGESTIÓ

Com fem cada any, des de la CGT de Catalunya volem reiterar el nostre compromís amb la plena defensa del dret a l'autodeterminació. Un dret a l'autodeterminació que entenem de manera individual i col·lectiva. Una autodeterminació que ha d'implicar la capacitat per a decidir-ho tot sobre tot, i que s'ha de concretar en la pràctica d'una autogestió real a tots nivells. Entès així, és un dret inseparable dels principis anarcosindicalistes i llibertaris de la nostra organització.

Catalunya és un poble amb una història, una llengua i una cultura pròpies, que té com a àmbit un territori físic. Una comunitat cultural comuna de la qual també formen part la resta de terres de parla catalana. Aquesta és una realitat innegable que ha de donar dret al poble català, com a la resta de pobles, a decidir lliurement sobre el seu propi futur, sense altres pressupòsits que els de la seva pròpia voluntat i sense altres condicionants ni imposicions.

Però quan parlem d'autodeterminació no ens referim simplement a decidir sobre la creació d’un Estat independent respecte un altre, un nou Estat que perpetuï l’ordre establert. Al contrari, entenem que l'autodeterminació i l'autogestió ens han de permetre establir les bases d’una societat lliure de tot Estat opressor i del sistema capitalista en el qual ens trobem sotmeses.

Des de la CGT de Catalunya no obviem que el poder polític català, una part del qual de manera hipòcrita ens vol fer creure que ens portarà a l’alliberament d’un Estat dèspota, vol perpetuar el sistema capitalista establert. Un sistema que ens fa romandre a totes nosaltres, la classe treballadora, com a precàries, perquè comercialitza la nostra capacitat de treball i ens dóna misèria a canvi. Perquè privatitza els recursos bàsics, l’educació, la sanitat, i ens fa pagar molt cara la necessitat de viure sota un sostre.

Des de la CGT de Catalunya volem construir una societat llibertària, on la nostra llibertat no finalitzi allà on s'acabi la de les altres sinó que es reafirmi. Una societat on totes i cadascuna de les persones puguem autogestionar-nos, puguem prendre lliurement les nostres decisions en tots i cadascun dels àmbits de la nostra vida. Autogestió individual i autogestió col·lectiva, perquè vivim en societat. I autodeterminació, sí. Però que no es limiti només al dret a decidir respecte a quin tros de territori volem o no formar part.

Des de la CGT de Catalunya també ens declarem internacionalistes, però no entenent que aquest internacionalisme hagi de comportar la desaparició de la personalitat de cada poble, és a dir, de la seva pròpia cultura, llengua i història, sinó que entenem que l'internacionalisme significa convivència en pau de tots i cadascun dels pobles tot respectant els seus fets diferencials.

Per tot això, acabem com hem començat: Des de la CGT Catalunya, defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles com a manifestació del principi llibertari d’autogestió de l’individu i de la col·lectivitat, perquè en un futur, més proper que llunyà, totes i cadascuna de nosaltres puguem ser lliures en una societat lliure i solidària.

PER UN POBLE LLIURE. PER UNA CATALUNYA AUTOGESTIONÀRIA, SOLIDÀRIA I LLIBERTÀRIA!

Confederació General del Treball de Catalunya
Secretariat Permanent del Comitè Confederal

Barcelona, 9 de setembre de 2014

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA