CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Exigeix al govern espanyol que el ferrocarril segueixi sent públic i social

Dissabte, 18 maig, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El ferrocarril travessa un dels seus moments més dramàtics, amenaçat per la fragmentació i la privatització, per l'eliminació de nombrosos serveis de viatgers amb alt contingut social i pel tancament de línies en els territoris més desfavorits. Ara, més que mai, és necessari defensar, tots junts, un ferrocarril que hem construït entre tots, que ha de pertànyer a la societat i que ha d'estar al servei dels nostres interessos.

El Govern ha anunciat la seva intenció de desmantellar i privatitzar RENFE i ADIF, copiant el fracassat i ruïnós model de la privatització dels ferrocarrils britànics. Un model que no ha estat imitat per cap altre govern de la UE perquè va suposar: degradació del servei, encariment de les tarifes, increment en els costos públics i, sobretot, una pèrdua alarmant de la seguretat.

El govern pretén trossejar RENFE i ADIF, liberalitzar el transport de viatgers, privatitzar el Manteniment del material i de la infraestructura, les Mercaderies, l'AVE, la Llarga Distància, el Canal de Venda, els Serveis Logístics, crear franquícies en Proximitats i Mitja Distància, a més de reduir serveis de les empreses auxiliars menjo Cremonini, Comfersa, Ferroser, Eulen, Atendo, etc.

El Ministeri de Foment ha limitat la consideració de servei públic, el que suposa, a partir de juny de 2013:

· D'un total de 3374 trens setmanals de Mitja Distància, se suprimeixen 779

· Que en 172 estacions no pararà cap tren

· En 163 estacions haurà una única parada per sentit

· Els viatgers afectats s'estimen en 1 MILIÓ

El suposat estalvi es limitaria a 50 milions de €, equivalent al que costa construir 10 Km. d'autovia o 2 Km. d'AVE. S'està retallant i impedint a la ciutadania el dret a la lliure mobilitat en un mitjà de transport segur i amb gran potencial de futur com és el ferrocarril.

Pretenen a més llogar a les empreses privades els trens que hem pagat entre tots i totes, perquè puguin quedar-se amb el ferrocarril públic sense assumir ni constis ni riscos. Els pagarem per quedar-se amb el que és nostre.

No podem consentir que desmantellin el ferrocarril públic, pel que fem una crida als usuaris i usuàries i a la població en general per a defensar, enfront del pillatge de la privatització, el que és i ha de seguir sent de tots i per a tots.

SIGNA LA PETICIÓ A https://oiga.me/campaigns/exige-al-gobierno-que-nuestro-ferrocarril-siga-siendo-publico-y-social

Més informació sobre la campanya per un ferrocarril públic i social al web http://www.ferrocarrilpublicoysocial.es/

SECTOR FEDERAL FERROVIARI - CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print