CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Exigim la suspensió total del pagament del lloguer

Divendres, 20 març, 2020

Com sabreu aquests dies de pandèmia i confinament, estan sent aprofitats per la patronal i molts empresaris per fer acomiadaments massius, en forma de ERES, ERTES o simplement acomiadaments als contractes d’obra i servei o temporals. Tot amb la complicitat dels sindicats grocs CCOO i UGT.

La CGT de Catalunya treballem colze a colze amb el Sindicat de Llogateres de Catalunya. Aquest, ha preparat una campanya estatal per fer front a l'allau d’impagaments de lloguers que es pot produir si l’economia s’atura i es redueixen els ingressos de les persones que viuen de lloguer.

Si a la vostre secció o sindicat sabeu de gent afectada per la caiguda d’ingressos i que pugi tenir problemes per pagar el lloguer de la seva residència habitual, es pot posar en contacte amb la Secretaria d’Acció Social, o apuntar-se a la campanya suspensionalquileres.org. Tot seguit us expliquem en que consisteix. I recordar-vos que no estem demanant una moratòria del pagament del lloguer (que seria acumular el deute i pagar-lo més endavant), si no la suspensió del pagament del lloguer, fins que la situació es torni a normalitzar.

Aquesta campanya té els següents formats:
1- Campanya comunicativa: s’ha obert un change.org per informar massivament de la campanya http://change.org/NoPuedoPagarElAlquiler; s’obre la pàgina web https://suspensionalquileres.org/ i es demana signatures al manifest; es demana a tothom que estigui afectada que es faci un video-selfie explicant la situació i difongui per xarxes socials (linkant campanya, pàg web, hashtags...);

2- Acció sindical: s’obre un correu electrònic covid19alquiler@gmail.com per rebre correus de persones afectades; a partir d’aquest correu se’ls demana omplir un formulari per organitzar els tipus de casos; s’ha elaborat una guia/FAQs per a contextualitzar a la gent afectada; s’ha elaborat un model de burofax per enviar a la propietat demanant la suspensió / reducció del pagament de lloguer; tenim un equip d'advocades preparant l’estratègia legal per defensar els casos en judici (en absència de decret que legalitzi l’impagament); en funció de la durada de la crisi/estat d’alarma es començaran a organitzar accions telemàtiques / campanyes de desprestigi contra propietaris.

3- Pressió institucional: s’utilitzen els canals de comunicació oberts amb el govern de l’estat per pressionar per un decret que Suspengui (no moratòria) el pagament de lloguer.

4- Vaga de lloguers: per ara la perspectiva de la campanya/acció sindical és la d’organitzar impagaments, no la de fer una vaga. Aquest salt dependrà, entre d’altres coses de la capacitat que tinguem de desbordar i organitzar un nombre elevat de casos d’impagament, les respostes dels propietaris i les decisions del govern sobre les nostres demandes.

Secrectaría d'Acció Social de la CGT de Catalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció