CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Exigim la suspensió total del pagament del lloguer

Divendres, 20 març, 2020
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Com sabreu aquests dies de pandèmia i confinament, estan sent aprofitats per la patronal i molts empresaris per fer acomiadaments massius, en forma de ERES, ERTES o simplement acomiadaments als contractes d’obra i servei o temporals. Tot amb la complicitat dels sindicats grocs CCOO i UGT.

La CGT de Catalunya treballem colze a colze amb el Sindicat de Llogateres de Catalunya. Aquest, ha preparat una campanya estatal per fer front a l'allau d’impagaments de lloguers que es pot produir si l’economia s’atura i es redueixen els ingressos de les persones que viuen de lloguer.

Si a la vostre secció o sindicat sabeu de gent afectada per la caiguda d’ingressos i que pugi tenir problemes per pagar el lloguer de la seva residència habitual, es pot posar en contacte amb la Secretaria d’Acció Social, o apuntar-se a la campanya suspensionalquileres.org. Tot seguit us expliquem en que consisteix. I recordar-vos que no estem demanant una moratòria del pagament del lloguer (que seria acumular el deute i pagar-lo més endavant), si no la suspensió del pagament del lloguer, fins que la situació es torni a normalitzar.

Aquesta campanya té els següents formats:
1- Campanya comunicativa: s’ha obert un change.org per informar massivament de la campanya http://change.org/NoPuedoPagarElAlquiler; s’obre la pàgina web https://suspensionalquileres.org/ i es demana signatures al manifest; es demana a tothom que estigui afectada que es faci un video-selfie explicant la situació i difongui per xarxes socials (linkant campanya, pàg web, hashtags...);

2- Acció sindical: s’obre un correu electrònic covid19alquiler@gmail.com per rebre correus de persones afectades; a partir d’aquest correu se’ls demana omplir un formulari per organitzar els tipus de casos; s’ha elaborat una guia/FAQs per a contextualitzar a la gent afectada; s’ha elaborat un model de burofax per enviar a la propietat demanant la suspensió / reducció del pagament de lloguer; tenim un equip d'advocades preparant l’estratègia legal per defensar els casos en judici (en absència de decret que legalitzi l’impagament); en funció de la durada de la crisi/estat d’alarma es començaran a organitzar accions telemàtiques / campanyes de desprestigi contra propietaris.

3- Pressió institucional: s’utilitzen els canals de comunicació oberts amb el govern de l’estat per pressionar per un decret que Suspengui (no moratòria) el pagament de lloguer.

4- Vaga de lloguers: per ara la perspectiva de la campanya/acció sindical és la d’organitzar impagaments, no la de fer una vaga. Aquest salt dependrà, entre d’altres coses de la capacitat que tinguem de desbordar i organitzar un nombre elevat de casos d’impagament, les respostes dels propietaris i les decisions del govern sobre les nostres demandes.

Secrectaría d'Acció Social de la CGT de Catalunya

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció