CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la jornada de lluita i la tancada en defensa de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dijous, 1 agost, 2013

El 30 i 31 de juliol s'ha portat a terme a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona una jornada de lluita i una tancada en defensa de l’Hospital, convocades pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona, constituït pels sindicats CGT, CoBas i CATAC-CTS, la CUP i persones a títol individual. L'objectiu de la mobilització era denunciar el desmantellament de l’hospital que es fa palès amb el tancament de llits, quiròfans i plantes senceres; l’increment de les llistes d’espera, la reducció pressupostària, l’augment de la precarització laboral i la conseqüent disminució de la qualitat assistencial.

En el moment de major assistència, al vespre de dimarts 30 de juliol, més de 200 persones, usuàries i treballadores, es van aplegar al hall de l’hospital per a escoltar David Vidal (regidor de la CUP de Reus) i Isabel Vallet (diputada de la CUP-AE), sota el títol “desemmascarar els corruptes”. Prèviament havia tingut lloc una xerrada d'Albano Dante sobre "El negoci de la salut". A la nit, malgrat l’assistència va disminuir considerablement, mig centenar de persones es van tancar a l’hospital, entre elles la diputada Isabel Vallet i els regidors i regidora de la CUP a Reus i Valls, que mostraven, així, el seu suport a l’Hospital Joan XXIII, com a hospital de referència a les nostres comarques. La jornada de lluita ha finalitzat avui dimecres 31 de juliol a quarts d’una del migdia, després d’una cercavila per totes les plantes de l’hospital.

Amb aquesta acció, i al llarg de les xerrades, el Grup de Treball ha volgut reivindicar el ple funcionament de l’Hospital Joan XXIII i, per tant, que s’obrin llits, plantes i quiròfans. També han volgut reivindicar que Joan XXIII sigui un hospital de referència no només de nom, sinó amb els serveis adients i la dotació econòmica i humana que li correspondria, i posen com a exemple de tret imprescindible en un “hospital de referència” el fet que els/les pacients no s’estiguin més de 24h esperants als boxes d’urgències. També han reivindicat que encara no se’ls han proporcionat les llistes d’espera reals, malgrat aquesta és una de les reclamacions que es va adreçar a Josep Mercadé.

El Grup de Treball ha mostrat la seva sorpresa davant el comunicat emès ahir, 30 de juliol, per la direcció de Joan XXIII i han posat èmfasi per tal d’aclarir els punts que consideren més perversos. En primer lloc, destaquen que els ha estat impossible poder adreçar-se a cap membre de l’equip directiu de l’hospital, doncs avui no han estat presents a l’hospital.

En segon lloc concreten les perversions del comunicat emès per la direcció en:

- La hipocresia de reivindicar com un èxit propi l’ampliació del servei d’hemodinàmica a l’hospital fet que ha estat possible gràcies a la intensa lluita desenvolupada pel sindicat CGT. A més, malgrat la direcció se’n vanagloria, aquest estiu han suprimit l’activitat programada per a la tarda.

- La falsedat que amaguen les xifres proporcionades en relació a l’activitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que es quantifica en un increment del 81,2% aquest 2013. El Grup de Treball es pregunta quines activitats han incorporat dins d’aquesta quantificació, doncs consideren demagog comptabilitzar les cures com si fossin CMA. Es pregunten per què es comptabilitza arrencar queixals o extreure berrugues.

- La inexplicable equació que permet incrementar l’activitat alhora que s’estan tancant llits, quiròfans i plantes senceres.

- La manca d’informació respecte als ingressos de subaguts al sociosanitari Francolí quan es tracta d’un centre que no està tipificat per a atendre aquest tipus de malaltes.

D’altra banda, el Grup de Treball ha volgut mostrar el seu suport al sindicat Co.Bas que ha allargat una mica més la jornada de lluita fins que ha aconseguit que la direcció es comprometi a revisar el cas d’un malalt que porta 14 mesos amb una sonda i tractament antibiòtic i encara no té data d’intervenció per tal que li practiquin l’operació que necessita.

Per últim, el Grup de Treball ha volgut llençar un missatge a la població, tant treballadores com usuàries per tal que segueixin participant en les accions en defensa de l’Hospital Joan XXIII, per tal de demostrar a la direcció i al Departament que a Tarragona i a les nostres comarques s’aposta per una sanitat pública, de qualitat i universal.

* Notícia publicada a Pobleviu.

http://pobleviu.cat/2013/07/31/exit-de-la-jornada-de-lluita-i-la-tancada-en-defensa-de-joan-xxiii/