CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la jornada de vaga del 17 de setembre al sector ferroviari

Dimarts, 18 setembre, 2012

A PESAR DE LA REPRESSIÓ … ...LA JORNADA DE VAGA DEL SECTOR FERROVIARI DEL 17 de setembre, HA ESTAT UN ÈXIT, comptant amb una altíssima participació dels treballadors que no tenien carta de serveis mínims.

Durant la jornada s'han registrat nombroses incidències en diverses províncies com a Cantàbria, Valladolid, Madrid, Barcelona, Salamanca, Sevilla, Tarragona, Burgos, … , on un bon nombre de circulacions o s'han suprimit o han sofert importants retards.

Tot això a pesar de l'actitud del Ministeri de Foment a l'imposar uns serveis mínims abusius per a conculcar el dret constitucional a la vaga i a pesar de l'actitud de la policia que ha envaït les estacions i ha impedit que els delegats i delegades dels sindicats convocants poguessin exercir el dret a informar als treballadors, com especifica la llei.

Com exemple de l'actitud totalitària i intransigent del govern, aplicada a través dels seus cossos repressius de seguretat, està l'ocorregut en l'estació d'Atocha (Madrid) durant el matí, on van carregar contra una concentració pacífica de treballadors detenint a quatre d'ells i causant nombrosos ferits.

El Ministeri de Foment també ha de prendre nota de la massiva participació de treballadors en aquesta nova jornada de vaga i, si no vol que s'intensifiqui el conflicte, és necessari que obri un procés de diàleg sense imposicions.

La reunió demà amb la ministra és una ocasió que Foment no hauria de desaprofitar, si no és així, totes l'organitzacions sindicals continuarem amb les mobilitzacions fins a aconseguir els objectius.

CCOO, CGT, SEMAF, SCF, SF, UGT

17 de setembre de 2012