CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la lluita de les treballadores i treballadors de SELSA

Dilluns, 21 gener, 2008

[*Les treballadores i treballadors de l'empresa SELS.A. (concessionària de l'Ajuntament de Cornellà, encarregada de la neteja de col·legis i dependències municipals del municipi de Cornellà) van signar en el dia18 de Gener de 2008, un acord que posa fi a 13 dies de vaga (dos dies al novembre i dos al desembre) i en vaga indefinida des del passat dia 8 fins a la signatura de l'acord.*]

L'acord serà ratificat el dilluns 21 per la plantilla i és el que correspon quan es duu una lluita tan unida i amb tanta decisió i coratge com la que han portat a terme aquestes companyes i companys. En el mateix es contempla el pagament d'un plus de 1000 € durant l'any 2008, tal com sol·licitaven les companyes, ja que entenien (i així se'ls ha reconegut al final després de la dura baralla) que exercien funcions que no els corresponien i no se'ls pagaven, d'aquests 1000€, 400€ els hi avancen a la paga de Gener per a compensar els descomptes pels dies de vaga. Per a l'any 2009 el plus serà de 1200 € anuals. A més es contemplen una reducció de jornada de ½ hora en el 2008 i altra ½ en el 2009, així com un dia d'assumptes propis en aquest any i altre més en el següent i la retirada de tots els acomiadaments i expedients disciplinaris aplicats per l'empresa a fi de trencar la vaga.

Aquesta vaga, que ha contat amb el suport dels sindicats que formen el comitè (CGT, UGT, CCOO) a més del Sindicat d'Estudiants, ha contat amb moltes simpaties entre la població de Cornellà, el que ha fet que els intents de l'Ajuntament i de Selsa per desacreditar-la hagin fracassat totalment. També han fracassat les intimidacions que ha portat a terme l'empresa amb els acomiadaments i expedients sancionadors i l'Ajuntament amb la intervenció de la policia municipal i els mossos d'esquadra, multant per llençar papers, per tallar el tràfic i per qualsevol xorrada que se'ls ocorria, tot valia amb la condició de intimidar.

Però res els ha servit perquè les dones de Selsa ens van recordar els bons temps de la lluita al veure que les coaccions en lloc d'acollonar-les les embravia més i més. Van estar tots els dies de vaga en la porta de l'Ajuntament sense flaquejar el 90 % de la plantilla des de les 9.30h fins a la 13.30h, excepte les hores que s'estaven en manifestació pels carrers de Cornellà mostrant el seu problema a la població. Després s'anaven a menjar i a continuació a vigilar pels col·legis l'esquirolatge que l'empresa i l'Ajuntament es van muntar amb empreses externes per a trencar la vaga, amb l'excusa de la salubritat per als nens, però que tampoc els va servir per la fermesa de la plantilla.

La CGT vam estar en aquesta vaga amb un suport logístic i militant molt important i amb un treball formatiu de com s'ha d'entendre la participació dels i les afectades. Les nostres delegades han estat el referent per a totes les seves companyes i companys, i a nivell de la Federació de Neteja, el company Josep Mª Pi, assessor per la CGT en l'acord final, també ha estat a l'altura de l'ocasió.

Enhorabona a tots i totes perquè aquest èxit de les companyes, ho és també de tota la CGT!!

Federació Comarcal del Baix Llobregat de la CGT