CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la Marxa per l’ensenyament públic i popular, que ha aplegat estudiants, treballadores, docents i famílies.

Divendres, 30 abril, 2010

Fins a tres marxes van confluir aquest dimecres 28 d'abril a la plaça universitat de Barcelona. D'una banda, els instituts afectats per la supressió del batxillerat que, aplegats per la recent creada Coordinadora d'IES afectats pels tancaments, es varen concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona per entregar el manifest conjunt a la Generalitat i l'Ajuntament. A la que s'ha de sumar la II Desfilada Reivindicativa de l'IES Miquel Tarradell del Raval, que va sortir des de la porta del centre amb una gran presència d'alumnes i professorat. I d'altra banda, la Marxa per l'Ensenyament Públic i Popular organitzada per la Trobada de Lluites per l'Educació. Una marxa unitària que ha volgut aglutinar els diferents sectors de la comunitat universitària: PAS, professorat i estudiants, i que ha comptat amb el suport de nombroses entitats i associacions.

Aquesta Marxa va sortir de la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet a les 12h, on abans veïnes de la ciutat havien ofert una xocolatada popular a les assistents. Unes 300 persones s'hi congregaven amb molta energia i il·lusió, fet que es va notar al llarg del recorregut, durant el qual no es va deixar de cridar en cap moment. Les consignes més repetides varen ser “Pública sí, privada no” o “cap tancament sense resposta”. I és que la màxima voluntat de la Marxa era denunciar les agressions i el desmantellament de l'ensenyament públic que està duent a terme el govern tripartit.

A dos quarts de tres la comitiva arribava a plaça universitat, on després de fer la rebuda a les dues altres concentracions-marxa, es va realitzar l'acte polític i un dinar popular. Podeu llegir les reivindicacions que es varen expressar en l'acte polític i que han impulsat la Marxa anant al web:

http://www.marxaperlensenyament.cat/node/4