CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la vaga al RACC

Dimarts, 12 febrer, 2013

DSC_1201.jpg

Imatge racc: vaga 11 de febrer 2013

ÈXIT DE LA VAGA AL RACC

La vaga de 24 hores realitzada dilluns 11 de febrer, que estava convocada per CGT, UGT i el Comitè d'Empresa d'Acaservi (Central d'Alarmes), amb motiu de l'oposició a l'ERO que el Grup RACC (Associació sense ànim de lucre) pretén aprovar i que tindria com a conseqüència l'acomiadament de 194 treballadors/es, ha estat un èxit total.

L'aturada a la Central d'Alarmes ha estat del 100% de seguiment en els seus diversos horaris i l'aturada a CSDs-RACC ha majoritària.

El RACC s'ha vist obligat a abandonar el servei d'assistència, per falta de treballadors/es, en ambdues plataformes; sense donar ni solució ni aclariments als seus socis i clients.

Els convocants entenem que l'ERO presentat respon a una falta de responsabilitat directiva per inversions fallides i aventureres, que pretenen pal·liar amb acomiadaments, rebaixa de condicions salarials i externalitzacions que redundaran en una disminució de la qualitat.

La jornada ha transcorregut sense incidents, enmig de protestes a la Diagonal i comunicació de la problemàtica a conductors, socis i transeünts, així com diversos actes festius entre els treballadors/es.

Aquest dimarts es reprenen les negociacions, on el RACC pretén tancar nombroses delegacions, acomiadar a 194 treballadors/ess amb 21 dies d'indemnització i rebaixar les condicions salarials dels que quedin.

Barcelona, 11 de febrer 2013

SP Federació Banca CGT Catalunya

Imatge racc: vaga 11 de febrer 2013

Treballadors RACC tall de la Diagonal a Barcelona 11 de febrer 2013

Imatge racc: vaga 11 de febrer 2013

Més informació:

RAUL GALLEGO. CGT-BANCA: 696 717 404

CARLOS RUIZ. CGT-RACC: 609 835 720

JOSEP CASAMITJANA. CGT- CENTRAL ALARMES: 678 740 520


EL RACC S'APROFITA DE LA REFORMA LABORAL

Per donar suport a les concentracions que es faran, a les portes de les instal.lacions del RACC (Diagonal, 687 de BCN) de 9 a 11 hores i de 17 a 19 hores, dins la jornada de vaga de 24 hores del dilluns dia 11 de Febrer.

El RACC, associació sense ànim de lucre, s'aprofita de la reforma laboral i planteja un ERO d'extinció de 194 persones, el 13% de la seva plantilla global, que afecta a 6 de les empreses del Grup i significarà el tancament de nombroses sucursals tant a Catalunya com en la resta d'Espanya.

Argumenta que es deu a manca de rendibilitat i al descens continuat de la seva facturació des de l'any 2009. Problemes que mai han estat reflectits a les memòries anuals sotmeses a l'aprovació de les assemblees de compromissaris. Tot el contrari, any rere any ha presentat resultats positius "que milloraven fins i tot les previsions" (memòria 2011). Aquell any la retribució del personal d'Alta Direcció (que no és junta directiva) es va incrementar en 140.000€ (d'1.148.000€ a 1.288.000€), en concepte de retribucions variables. Mentre la plantilla va continuar amb els salaris congelats com en anys anteriors, al mateix temps que es reduïa considerablement, passant d'1.905 persones en 2009 a 1.520 al final del 2012.

Les baixades de facturació és una cosa visible i previsible, gràcies a l'Alta Direcció i a l'alegria amb què va escometre nefastes inversions i noves línies de negoci que han resultat fallides -serveixi com a exemple RACC mòbil: una inversió de 8M d'euros, venuda per 1 euro a Euskaltel- que són els que han portat a aquests problemes i que pretenen ocultar amb el paraigua d'un ERO.

Perquè l'ERO no solucionarà els problemes de l'entitat. En canvi, aprofundirà en el descens de la facturació. En un entorn tan competitiu, perdre l'esforç realitzat durant anys per aconseguir ser una marca de referència també fora de Catalunya, és una temeritat. El tancament de sucursals significarà indefectiblement la pèrdua de massa social i la impossibilitat de crear nous socis. Igualment, retallades de plantilla en els serveis centralitzats, com a Atenció al Soci, Emergències, Assistència en carretera,... que passaran a ser coberts per empreses externes low cost, ubicades a qualsevol part del món, despersonalitzades i desmotivades, afectaran a la qualitat de servei que fins ara distingia al RACC i que era el seu "segell inconfusible".

El RACC, a través del seu gabinet de premsa, ha anunciat que aquest ERO seria “social” ja que es realitzaria mitjançant baixes incentivades, recol·locacions, i ofertes de prejubilació.

La realitat és molt diferent: la seva oferta de prejubilacions a partir dels 58 anys abocarà a la precarietat a qui l'accepti (60% del salari net fins als 62 anys) i només afectarà a una part mínima, 7 o 8, dels 194 afectats. La seva oferta de recol·locacions és patètica: malgrat tenir una rotació anual que ronda el 20%, només són capaços d'oferir 16 vacants, per descomptat, sense respectar les condicions laborals anteriors.

Quant a la resta, planteja una indemnització de 22 dies amb un màxim de 13 mesos, la qual cosa més que una oferta és una ofensa, demostrant falses les informacions que ha enviat a la premsa.

Els Comitès d'Empresa de les empreses afectades i els sindicats representatius considerem impresentable i innecessari aquest ERO, presentat per una empresa, un Consell d'Administració i una Fundació que presumeixen d'empresa vital per a Catalunya, de servei per als socis/clients en tot l'Estat i de ser part vital del que ells anomenen “societat civil”. No estem disposats a acceptar aquest estat de coses com el “resultat lògic de la crisi” mentre es mantenen l'aventurisme a les inversions i el dispendi (com al Circuit de Catalunya) amb l'únic objectiu de donar una falsa imatge.

La representació legal dels treballadors, mitjançant informes exhaustius, ha proposat altres alternatives viables que garanteixen la continuïtat del RACC i minimitzarien o farien innecessaris els acomiadaments. Són informes seriosos, rigorosos, realitzats pels autèntics coneixedors del dia a dia del grup.

Davant les negatives a les nostres propostes, els treballadors hem iniciat accions de protesta, convocant una vaga de 24 hores pel proper dilluns dia 11.

La CGT crida a la ciutadania a solidaritzar-se amb els treballadors i, especialment, als socis i clients del RACC a rebutjar l'acomiadament dels que, tots els dies, s'esforcen per donar-los un bon servei.

Barcelona, 8 de febrer de 2013.

FESIBAC-CGT

Més informació:

- WEB FESIBAC Catalunya

E-MAIL: fedbanca@cgtcatalunya.cat

RAUL GALLEGO. CGT-BANCA: 696 717 404

CARLOS RUIZ. CGT-RACC: 609 835 720

JOSEP CASAMITJANA. CGT- CENTRAL ALARMES: 678 740 520

Attached documents