CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la vaga de 24 hores a ATENTO Barcelona i de la jornada de mobilització convocada per CGT el 15 de juliol

Dimecres, 16 juliol, 2014

ÈXIT DE LA VAGA DE 24 HORES A ATENTO-BARCELONA I DE LA JORNADA DE MOBILITZACIÓ CONVOCADA PER CGT
 
El seguiment de la vaga és superior al 90% dels 1.800 treballadors i treballadores que componen la plantilla a Barcelona, en els dos centres afectats.
 
Denunciem que s'han aplicat serveis mínims del 75% en campanyes de serveis d'urgències o assistencials, el que considerem una vulneració del dret de vaga, ja que les mateixes empreses que donen aquests serveis estan obligades a tenir treballadors que realitzen la mateixa feina que els d'Atento per cobrir les emergències essencials.
 
Pel matí la protesta s'ha fet visible amb talls de trànsit a la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal a l'altura de la plaça de les Glòries. Així mateix, el nombrós piquet informatiu ha protestat davant de les dues botigues de Movistar al centre comercial, que han baixat les persianes quan han percebut la nostra presència.
 
A les 17 hores s'ha entrat al Hall del Mobile World Centre (antic edifici Telefónica) en l'actualitat Movistar, protestant durant uns 20 minuts i procedint a tallar el trànsit durant 10 minuts davant de l'edifici, situat a Portal de l'Angel/Plaça Catalunya.
 
La Vaga de 24 hores també la convoquen els sindicats USO i STC.
 
La CGT exigim la retirada immediata de l'ERO a Atento, una empresa amb beneficis i que pertany a un fons d'inversió que es diu Bain Capital des 2012, quan se la va vendre telefònica i que només pretendre incrementar els seus beneficis sense importar-li el cost humà, és un cas de pur egoisme empresarial. Aquesta empresa que es vol desfer de 807 treballadors, que tenen uns salaris d'uns 750 euros, els donen unes pautes i ritmes de treball molt difícils de complir, de manera que també estan lluitant per poder facilitar una informació correcta i de qualitat per als usuaris , l'empresa també aquesta recuperant serveis que es donaven en altres països llatinoamericans, per la qual cosa es produirà un augment de càrrega de treball.
 
CGT posarem tots els mitjans al nostre abast per revertir aquesta situació fins a aconseguir la retirada d'aquest ERO, ja que les causes al · legades per l'empresa no s'han de buscar en la manca de rendibilitat del servei, sinó a la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d'Atento. Els treballadors d'Atento no han de pagar l'especulació de Bain Capital.
 
Els beneficis d'uns pocs depredadors socials no es poden sustentar en la misèria d'una majoria.

Eloi Picó. CGT-Atento Barcelona.Tel. 633 260 431
Laura Gómez. CGT-Atento Barcelona. Tel. 676 43 11 22
Carlos Navarro. CGT-Premsa Barcelona. Tel. 649 83 94 90

Barcelona 15 de Julio 2014


15J èxit de la vaga a Atento

Ahir, dimarts 15 de juliol, s'ha celebrat a Madrid la 4ª reunió del període de consultes de l'ERO d'Atento. Aquesta reunió ha tingut lloc durant la jornada de vaga de 24 hores convocada per CGT en tot l'estat contra l'acomiadament de més de 800 companys/es a través d'aquest ERO.

La vaga d'Atentocelebrada el dia d'ahir, dimarts 15 de Juliol, ha estat un rotund èxit amb xifres d'aturada del 70%. Aquesta primera mobilització, convocada a iniciativa de CGT, que van intentar boicotejar UGT i CCOO convocant aturades parcials, ha tingut un seguiment molt important en tots els centres amb presència de CGT. Com inici de la lluita aquest és un primer pas molt important. CGT ha convocat noves vagues de 24 hores els dies 24, 29 i 31 de Juliol.

Mentrestant, centenars de treballadors/es hem cridat en les portes de l'hotel on se celebrava la negociació. Novament, la CGT, dintre de la reunió de l'ERO hem tornat a denunciar l'injust d'aquests acomiadaments.

En la reunió s'ha parlat dels criteris. Des de CGT havíem analitzat els criteris que l'empresa ha plantejat per a acomiadar a companys/es i hem anat desmuntant un a un tots ells. L'empresa, que s'ha de creure que som ximples, ha intentat justificar els acomiadaments dels treballadors/es dient que anem més al metge, o que tenim més baixes per malaltia. CGT ha clamat enèrgicament contra aquestes intencions que atempten als drets fonamentals.

L'empresa també ha proposat avui que el criteri per a acomiadar als companys i companyes d'estructura sigui el cost de la indemnització. Dit d'una altra manera, que en estructura els que menys cobrin, o tinguin menys antiguitat siguin els acomiadats, privilegiant a la resta.

Ens hagués agradat que UGT i CCOO també haguessin preparat la reunió. Lamentablement sembla que aquests sindicats juguen un altre partit i en un altre lloc. Des de CGT defensem la màxima unitat dels sindicats contra aquest ERO, però no unitat a qualsevol preu. Nosaltres no acceptem aquests criteris subjectius plantejats per l'empresa però, atès que no hi ha causa, no acceptarem tampoc criteris com l'antiguitat, la voluntarietat o el cost de la indemnitzacions.

CGT defensa que no hi ha cap causa per a aquest ERO i per tant no podem acceptar que hagi acomiadaments. Si aquesta premissa es manté, CGT seguirà unida a la resta de sindicats però si es comencen a acceptar engrunes CGT avisa que lluitarà fins al final contra aquests acomiadaments que no tenen cap causa.

CGT, des del principi d'aquest expedient, està lluitant i està defensant en aquesta taula que no hi ha cap causa econòmica, organitzativa o productiva per a acomiadar treballadors d'Atento.

ELS LLOCS DE TREBALL, NO ES VENEN!
ELS LLOCS DE TREBALL, ES DEFENSEN!

Sindicat Federal Telefónica CGT


- Comunicat Coordinadora Estatal de Telemarketing - CGT
- Convocatòria a Lleida

- PRIMERA CONCENTRACIÓ SEU ATENTO BCN A LES 11 HORES GRAN VIA CORTS C. 872
- SEGONA CONCENTRACIÓ MOBILE WORLD CENTRE A LES 17 HORES FONTANELLA/PORTAL DE L'ÀNGEL

15/07/2014: Vaga de 24 hores d’àmbit estatal a l’empresa ATENTO contra l’ERO que destrueix 807 llocs de treball

La CGT ha convocat per al dimarts 15 de juliol una vaga de 24 hores a Atento a tot el país i, a Barcelona, també dues concentracions el mateix dia, la primera d'elles a la seu d'oficines d'Atento a Barcelona a les 11 hores a Gran Via de les Corts Catalanes i una altra al Mobile World Centre Movistar, a les 17 hores a les confluències del carrer Fontanella amb Portal de l'Àngel.

La Vaga de 24 hores també la convoquen els sindicats USO i STC.

CGT és el sindicat majoritari a Barcelona i Madrid, dos dels centre de treball on s'han comunicat el nombre més gran d'acomiadaments.

La posició de l'empresa en la "negociació" de l'ERO és ​​totalment reprovable, la informació que hauria d'estar a disposició dels sindicats des del primer dia, s'està lliurant amb comptagotes, amb l'única finalitat que passi el mes que legalment té l'empresa abans d'aplicar unilateralment el que consideri.

El passat mes de maig del 2014 l'empresa Atento comunicava a a so de timbals que sortia a cotitzar a la borsa de Nova York, argument que incrementaria el seu capital i un mes més tard, presenta un ERO. El 2012, Telefònica va vendre Atento als especuladors, a un fons d'inversió que es diu Bain Capital.

CGT, considerem que totes aquestes decisions preses pels responsables de l'empresa han tingut com a únic objectiu obtenir suculents beneficis en un temps mínim. El 2014 fins al mes de maig, ha guanyat 2 milions d'Euros.

CGT recorda que Telefónica segueix mantenint un contracte vinculant de treball amb Atento, pel que els seus serveis estan assegurats i no per això aquests acomiadaments són responsabilitat única d'Atento, sinó del Grup Telefónica, que és qui pressiona la seva filial per rendibilitzar aquests canvis, que en cap cas milloraran el servei, per al ciutadà a costa de la precarietat per al treballador/a.

Per a CGT és totalment contradictori la presentació d'un ERO d'extinció de contractes quan se'ns ha anunciat un increment de treball ja que l'empresa tornarà a realitzar les gestions telefòniques que s'havien deslocalitzat a països llatinoamericans.

CGT posarà tots els mitjans al nostre abast per revertir aquesta situació fins a aconseguir la retirada d'aquest ERO, ja que les causes al · legades per l'empresa no s'han de buscar en la manca de rendibilitat del servei, sinó a la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d'Atento. Els treballadors d'Atento no han de pagar l'especulació de Bain Capital.

Eloi Picó. CGT-Atento Barcelona.Tel. 633 260 431
Laura Gómez. CGT-Atento Barcelona. Tel. 676 43 11 22
Carlos Navarro. CGT-Premsa Barcelona. Tel. 649 83 94 90

Barcelona 14 de juliol de 2014
Relació amb els Mitjans de Comunicació de CGT- Barcelona


- TWITTER CGT ATENTO BCN
- TWITTER CGT ATENTO LLEIDA

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció