CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la vaga de 24 hores a B:SM l’1 d’octubre

Dimecres, 3 octubre, 2012

P1050092.jpg

Més de 600 treballadors recorren des de la seu de CiU fins a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

L'aturada va ser seguida per la majoria dels treballadors excepte en les oficines centrals on estan els directius de l'empresa.

Per a la CGT la jornada de mobilitzacions a B:SM (Barcelona de Serveis MUnicipals) de l'1 d'octubre ha estat un èxit. Cal destacar que en la manifestació es van unir treballadors de les empreses TERSA, SEMESA i SIRESA també afectats pels descomptes salarials.

CGT de B:SM, conjuntament amb tots els sindicats en l'empresa i després de ser ratificades en assemblees de treballadors, han realitzat aquesta vaga de 24 hores que es va fer efectiva des de les 22h del dia 30 setembre de 2012 fins a les 22h del dia 1 d'Octubre de 2012, així com la manifestació que es va realitzar des del local de CiU fins a la Plaça Sant Jordi a la qual han assistit 600 treballadors, per l'empresa B:SM en la seva branca de mobilitat, que gestiona les zones d'estacionament regulat en via pública zones blaves, les zones d'estacionament conegudes com zona verda destinades prioritàriament als ciutadans residents de Barcelona, la xarxa d'aparcaments subterranis aproximadament 50 en tota la ciutat, l'estació d'autobusos de Barcelona Nord, la grua municipal, així com les zones d'autocars properes als nuclis turístics del Parc Güell, Catedral de Barcelona, Pl. Catalunya i Sagrada Família, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club, L´Estadi Olímpic, El Barcelona Teatre Musical, el Parc del Fórum.

La jornada de Vaga convocada contra la política de retallades socials i salarials que s'està aplicant en l'empresa incomplint el recollit en el conveni col·lectiu vigent fins al 31/12/2012, en aplicació de diferents Reials decrets, primer van atacar amb el RD 20/2012 pel qual se'ns congelava la pujada salarial pactada mitjançant la negociació col·lectiva, després va venir l'aplicació de la reforma laboral que va entrar en vigor el passat 12/2/2012 en aquest cas aplicant articles recollits en aquesta reforma laboral de forma retroactiva a un dels col·lectius més desfavorits, els pares i mares acollits a reduccions de jornada per la cura de fills menors de 8 anys o de familiars depenents. I ara de nou se'ns pretén suprimir la paga extraordinària de nadal i reduir-nos el salari mensual d'aquí fins a final d'any, en aplicació de l'altre Reial decret.

Aquestes polítiques de retallades socials i salarials per als treballadors/es (que aquest any suposarà un minvament salarial proper al 10%) les englobem dintre de la política promoguda per la patronal i la CEOE, que al nostre entendre pretenen que les empreses públiques passin a ser un exemple del que ells desitgen imposar en la majoria d'empreses privades, acabant així amb el referent de les relacions laborals, que fins a la data eren les empreses publiques. Tot aquest robatori als més desfavorits entenem que es pretén perpetrar per a seguir mantenint a un innombrable nombre d'alts càrrecs directius que en plena crisi, ascendeixen de nivell i retallen als seus treballadors/es per a continuar mantenint els seus privilegis.

CGT, vam considerar abusius els serveis mínims proposats per l'empresa en la mediació de la vaga on no es va arribar a cap acord.

Secció Sindical CGT B:SM

Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció