CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la vaga de 24 hores del 24 de juliol a ATENTO Barcelona

Dimecres, 23 juliol, 2014

ÈXIT DE LA VAGA DE 24 HORES D'AVUI 24 DE JULIOL A ATENTO BARCELONA

EL SEGUIMENT ÉS SUPERIOR AL 75%

Malgrat els abusius serveis mínims instaurats per l'empresa, tenint la mateixa diverses condemnes als tribunals per serveis mínims abusius, continua aplicant-los desproporcionadament arribant a incloure fins a un 80% de treballadors en alguns serveis.

Aquest matí els treballadors han realitzat un recorregut pel centre comercial Les Glòries, tancant-se les botigues Movistar i altres de telefonia mòbil.

La CGT ha convocat tots els i treballadors de l'empresa Atento a tot el país a aquesta vaga de 24 hores en contra de l'ERO que afecta més de 800 treballadors.

El passat 15 juliol convocada per CGT es va realitzar una altra vaga de 24 hores en què també va participar una part important de la plantilla. A la convocatòria de la CGT es van sumar USO i STC.

CGT continuem les mobilitzacions contra la destrucció d'ocupació que planifica l'empresa, no només pretenen destruir ocupació, sinó que en les negociacions, l'empresa fa propostes-xantatge de canvis substancials de les condicions de treball d'una part de la plantilla a canvi de reduir uns pocs acomiadaments.

Seria un error imperdonable que cap sindicat assumeixi la pretensió empresarial d'ésser copartícip de les seves decisions. Els sindicats hem de continuar ferms en la nostra posició contra l'ERO, denunciar que l'empresa està durant tot el període de consulta retardant el lliurament de la informació que ha de facilitar, impedint als sindicats que puguin revisar tota la documentació, per veure l'estat real de l'empresa i demostrar que no hi ha fonament per presentar l'ERO.

La CGT exigim la retirada immediata de l'ERO a Atento, una empresa amb beneficis que pertany a un fons d'inversió que es diu Bain Capital des 2012, quan se la va vendre Telefónica. Bain Capital només pretén incrementar els seus guanys sense importar-li el cost humà, és un cas de pur egoisme empresarial. Aquesta empresa vol desfer-se de més de 800 treballadors; la plantilla té uns salaris mitjans d'uns 750 Euros; amb unes pautes i ritmes de treball molt difícils de complir, de manera que també estan lluitant per poder facilitar una informació correcta i de qualitat per als usuaris. L'empresa també està recuperant serveis que es prestaven en altres països llatinoamericans, per la qual cosa es produirà un augment de càrrega de treball.

CGT posarem tots els mitjans al nostre abast per revertir aquesta situació fins a aconseguir la retirada d'aquest ERO, ja que les causes al · legades per l'empresa no s'han de buscar en la manca de rendibilitat del servei, sinó en la Borsa de Nova York, per la sortida al parquet d'Atento. Els treballadors d'Atento no han de pagar l'especulació de Bain Capital.

Els beneficis d'uns pocs depredadors socials no es poden sustentar en la misèria d'una majoria.

La resta d'organitzacions sindicals CCOO, UGT, USO i STC només han convocat la Vaga als treballadors dels serveis afectats.

Secció Sindical CGT Atento Barcelona


LA CGT CONVOCA VAGA DE 24 HORES EL 24 DE JULIOL A ATENTO TELESERVICIOS ESPANYA CONTRA L'ERO QUE PREVEU ACOMIADAR A 823 TREBALLADORS

La Confederació General del Treball (CGT) informa que, després de consultar a les Assemblees de treballadores divendres passat 18 de Juliol, ha decidit convocar vaga de 24 hores per a dijous 24 de Juliol.

Aquesta vaga coincidirà amb la setena reunió del període de consultes de l'ERO que la va presentar a l'autoritat laboral el 3 de Juliol i que planteja la destrucció de 823 llocs de treball.

La vaga es convoca en tot l'estat espanyol i en tots els serveis i àrees que té Atento Teleservicios Espanya. La CGT recorda que compta amb 41 membres dels Comitè d'Empresa, i amb la majoria del la representació a Madrid i a Barcelona, els centres més afectats per aquesta injusta mesura.

CGT pretén amb aquesta acció que l'empresa es replantegi aquests acomiadaments, i per a això intentarà mitjançant la lluita i la mobilització frenar un acomiadament col·lectiu que és injust i injustificat.

CGT informa que després d'haver celebrat ja 5 reunions del preceptiu període de consultes de 30 dies que estableix la legislació vigent, ha quedat constatat que no existeixen causes per a aquest ERO. No existeixen causes econòmiques (l'empresa té beneficis), no existeixen causes productives (l'empresa té garantits els ingressos fins a 2021) i no existeixen causes organitzatives (els acomiadaments es volen realitzar en 15 províncies, sense modificar en res els sistemes i mètodes de treball de la plantilla, que seguiran sent els mateixos que els existents amb caràcter previ i posterior l'aplicació del ERO). L'única causa real és l'ànsia d'obtenir més beneficis dels amos d'Atento, el fons d'inversió americà, Bain Capital.

CGT denuncia també la complicitat de la multinacional Telefònica d'Espanya amb aquests acomiadaments. Per a CGT és inconcebible com l'antiga matriu d'Atento, ha autoritzat aquests acomiadaments que solament afecten a treballadors que treballen per a serveis de Telefònica-Movistar. CGT recorda que els serveis d'atenció al client de Telefònica ja es troben saturats i amb aquests acomiadaments la qualitat del servei empitjorarà notablement.

A Madrid els treballadors d'Atento estan convocats a una concentració enfront de la seu de Telefònica d'Espanya, en el Carrer Gran Via 28, a les 19:00h. Finalment, CGT informa que la resta de sindicats presents en la taula negociadora de l'ERO, CCOO, UGT, USO i STC també donen suport a aquesta vaga de 24 hores, però només han convocat a la vaga als treballadors dels serveis afectats.

Coordinadora Estatal de Telemarqueting de la CGT

http://www.cgt-telemarketing.es/