CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la vaga de carters de repartiment de Barcelona ciutat, s’hi va sumar el 78 % de la plantilla

Divendres, 13 març, 2009

600 treballadors van participar en la concentració que posteriorment s'ha convertit en manifestació tallant la Via Laietana, el passeig Colon i donant tres voltes al voltant de l'oficina de Correus, produint-se posteriorment l'ocupació del vestíbul del la oficina principal durant 1 hora.

Els carters de repartiment dels districtes de Barcelona han respost a la crida feta per tots els sindicats amb presència a Correus, secundant massivament les 4 hores de vaga del dijous 12 de març i concentrant-se enfront de l'oficina principal, realitzant una manifestació que ha tallat el trànsit i donant tres voltes a l'oficina principal on es troben les prefectures.

També s'ha ocupat el vestíbul de Correus durant 1 hora malgrat els esforços dels guàrdies de seguretat per a tancar les portes i que no es pogués accedir a un vestíbul públic. S'ha llegit un manifest unitari de tots els sindicats presents en l'empresa CGT, UGT, CCOO, CSIF i SIPTE i se li ha exigit a l'empresa que els 25 llocs de treball fixos que no han ofert es tornin a oferir i que s'obri un procés de negociació amb els sindicats.

Des de CGT considerem que la Direcció de Correus no pot tancar els ulls davant el suport dels treballadors a la vaga i a la concentració, en cas contrari el que estaran provocant és que ens plantegem mobilitzacions més contundents. El que estem exigint és que no es pot considerar als treballadors i als sindicats mers receptors d'ordres emanades des d'una Direcció de Correus amb dubtosa capacitat d'organització, recordem que al gener van pretendre que es reprengués l'activitat en un centre de treball paralitzat per la Inspecció de Treball.

Des de CGT considerem que s'ha d'obrir un procés de negociació amb la participació de tots i que s'ha de realitzar un estudi seriós i actualitzat que compensi les zones de repartiment que garanteixi el repartiment diari del correu i de qualitat a tota la població de dilluns a divendres. No com en l'actualitat que queda un 7% de les 1178 zones de repartiment en la qual està dividida la ciutat de Barcelona sense repartir. No entenem que segueixin sense cobrir-se totes les baixes, vacances, etc. CGT és el sindicat mes votat en les eleccions sindicals entre els carters de repartiment de la ciutat de Barcelona.

CGT Barcelona