CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de la Vaga General en els torns de nit a Barcelona.

Dimecres, 14 novembre, 2012

Ahir a les 22 hores han iniciat la vaga els torns de nit d'empreses amb forta presència de CGT a Barcelona com Correus, Renfe, Metro, Escombriaires, etc, han secundat la vaga majoritàriament.

Els seguiments percentualment han estat:

  • Correus CTA: 100%
  • Renfe: 100% en els trens que havien de sortir a partir de les 00 hores.
  • Metro Serveis de manteniment: 95%
  • Escombriaires: no s'ha recollit les escombraries a la ciutat de Barcelona.
  • Mercabarna i Mercat del Peix: Tancats.
  • En l'automoció han parat les fàbriques de Seat i Nissan.

Des de CGT valorem molt positivament aquest seguiment així com el suport que ens han transmès els treballadors a la nostra convocatòria de vaga general en contra de la reforma laboral i contra el pacte social.

Des de CGT critiquem els serveis mínims abusius decretats en diverses empreses com ara Atento i Sitel (serveis d'informació telefònica), i així una llarga llista on des de CGT considerem que s'està vulnerant el dret a la vaga.

La CGT recomanem als mitjans de comunicació i als periodistes, que qualsevol notícia que es nomeni a CGT però que no provingui de la CGT se'ns truqui per telèfon per a ser contrastada. Us demanem especial precaució en aquelles que provinguin dels Mossos D´Esquadra i a les quals sempre els atorgueu veracitat, ja que en moltes ocasions s'allunyen de la realitat, donant una versió totalment tendenciosa.

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA-VAGA GENERAL
DIMECRES 14-NOVIEMBRE
18 HORES Jardinets de Gràcia (DIAGONAL / PASSEIG DE GRÀCIA)

La CGT ha convocat jornada de Vaga General el proper 14 de novembre, coincidint així amb la convocatòria d'altres organitzacions sindicals a tot el país. Aquest acord contempla que la CGT manté la seva pròpia convocatòria, les seves pròpies reivindicacions i objectius, i que desenvoluparà les seves accions i manifestacions de forma diferenciada.

El moment actual requereix de tots els esforços de la classe treballadora per afrontar l'ofensiva de polítics i empresaris, concretada en les retallades socials, la liberalització de l'acomiadament gratuït, la implantació de la precarietat en l'ocupació i la submissió a especuladors i banquers sostinguda per els mitjans de comunicació i tota la propaganda oficial.

Rebutgem que enmig de l'angoixa que travessa la societat, aquests sindicats pactistes no dubtin en aliar-se, darrere de la mateixa pancarta, amb aquells que també són culpables de la crisi. Les mobilitzacions domesticades, la reivindicació de plebiscits polítics, la signatura de pactes de certs aspectes de la reforma laboral, són el signe d'un sindicalisme en retrocés que no respon a criteris socials i de la classe treballadora, sinó a estratègies i tàctiques per mantenir el mateix estat de coses.

Davant d'això la CGT té un objectiu clar. Exigim un repartiment de la riquesa just i equitatiu, una reducció de la jornada de treball, uns salaris dignes, la cobertura social de la desocupació, el dret a una educació, una sanitat i unes jubilacions dignes, la no discriminació de les persones immigrants. Tot això amb l'horitzó d'un canvi del sistema social, on la llibertat de l'individu és un bé indiscutible, i el dret al treball i a una vida digna la condició social per excel·lència.

Per tot això, la CGT convoca a una vaga general, perquè sense la lluita dels treballadors i treballadores no serà possible aquest canvi. La vaga general entesa com lluita en el treball i al carrer, dirigida a les consciències, no com espectacle mediàtic-polític, no com porta a la negociació i la claudicació, aquesta és la vaga que proposem a la ciutadania. El salari que ens deixarà dia 14 és un pessic si pensem en les conseqüències que aquesta falsa crisi, en realitat una estafa, tindrà si escollim la resignació.

El dia 14 els sindicats pactistes ja hauran acabat la seva tasca. Nosaltres no, insistirem en el dia a dia, a reivindicar, a defensar i no pactar nostres drets, que ningú ens ha regalat i han costat el sacrifici dels nostres majors, i són la garantia nostre futur. Cap a una societat llibertària, parem l'Europa del capital, tots i totes a la lluita, totes i tots a la vaga.

CARLOS NAVARRO
CGT-PREMSA BARCELONA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció