CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ÈXIT DE LA VAGA I DE LA CONCENTRACIÓ CONVOCADA PER CGT EN CORREUS SABADELL.

Divendres, 12 gener, 2007

ÈXIT DE LA VAGA I DE LA CONCENTRACIÓ CONVOCADA PER CGT EN CORREUS- SABADELL AVUI DIVENDRES 12 DE GENER. EL 80% DE LA PLANTILLA HA SEGUIT LA VAGA I ASSISTIT A LA CONCENTRACIÓ AL PAVELLÓ POSTAL DE SABADELL C/ BOCACCIO 70.

Els treballadors  exigeixen la dimissió del  cap de carteria de Sabadell i la readmissió d'una treballadora cessada durant el període de prova. Els enviaments aproximats que s'han quedat sense repartir és d'uns 100.000 objectes postals. Els 200.000 ciutadans de Sabadell s'han vist afectats per la vaga.

Uns 100.000 objectes postals s'han quedat sense repartir per l'alt seguiment de la vaga convocada per CGT, el 80% dels carters, i que ha afectat les hores del repartiment domiciliari del correu (d'11 hores a 14 hores). Els motius que ha portat a la plantilla a secundar la vaga són l'acomiadament d'una treballadora i l'ambient  hostil que el cap de carteria aplica contra tots els treballadors i en especial contra el personal laboral eventual.

Aquest mateix cap, l'any 2001, era el responsable en Correus de Terrassa, i per actituds semblants, la plantilla de carteria mitjançant signatures, va aconseguir el seu cessament en la direcció de la població, la solució de Correus va ser traslladar-ho a Sant Cugat i posteriorment com a cap a Sabadell, seguint la política de l'empresa que consisteix a traslladar el problema d'una població a una altra i no de solucionar-ho.

La CGT, en la reunió que mantindrem dimarts que ve 16 de gener amb el nou Responsable Territorial de Correus a Catalunya, Manuel Rei, li proposarem entre altres coses, que acabi amb l'hostilitat laboral que practiquen alguns caps de correus que “juguen a ser déu”, en fer informes negatius de treballadors sense haver d'aportar cap prova. L'únic criteri que compte és la seva valoració personal, el treballador no té cap oportunitat de defensar-se ja que en cap moment l'empresa li crida per a conèixer la seva versió  abans d'acomiadar-lo i eliminar-ho de les bosses de contractació.  Als sindicats tampoc ens donen els informes ni els motius dels cessament.

La CGT no signe la normativa de contractació, (si la va signar CCOO, UGT i CSIF),  entre altres motius perquè prevéiem que s'anaven a donar situacions d'indefensió i de conflicte com el que s'ha donat ara. Que alguns caps  no podrien resistir la temptació i implantarien un sistema d'abús de poder creant-se  a l'empresa un clima d'hostilitat i de conflictivitat laboral del que sorten perjudicats tant els treballadors com els usuaris.

La CGT, sempre hem defensat la claredat en la contractació, els criteris per a contractar han de ser públics, igual que els motius pels quals l'empresa decideix cessar a un treballador, considerem arbitrari dir-li a algú, “No venguis demà”, basant-se només en el Criteri del cap sense res més per a recolzar una decisió on es qüestiona  la vàlua o no d'algú. Considerem molt greu  que es pugui privar del Dret Constitucional al Treball, per la  simple opinió d'un cap i sense necessitat de ser avalada per gens tangible. Aquestes actituds de cacics d'alguns caps de correus provoquen un gran perjudici al bon funcionament del servei ja que desmotiven a la plantilla i fan fugir als qui poguessin entrar a formar part de la mateixa.

Des de CGT creiem que el Sindicat UGT deuria prendre mesures internes en contra d'un cap que històricament se situa a la seua òrbita i que no obstant està enfrontat a la plantilla per les seves actuacions autoritàries.