CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de les concentracions en protesta per l’acomiadament i expedients oberts a treballadors de PRODAISA (Girona)

Divendres, 4 juliol, 2008

IMG_0741.jpg

Més de 40 persones van expressar el matí del 3 de juliol la seva indignació per l'actitud il.legal de les empreses d'Àngel Dutras, realitzant una concentració a les portes de l'empresa. Per la tarda va tenir lloc una segona concentració a les 18 h., també davant la seu de PRODAISA, al sector Avellaneda de Girona.


Tot i que fem la mateixa feina i portem el mateix uniforme de treball, el senyor Àngel Dutras té els treballadors de PRODAISA assignats en dues empreses diferents, per tant és necessari fer dues eleccions a representants dels treballadors. Quan vam poder saber (in extremis) que havien estat promogudes (per la UGT) les eleccions a Proveïments d’Aigua ens vam reunir per parlar-ne, vam assessorar-nos amb la CGT i vam preparar i presentar una candidatura a aquesta empresa. Al mateix temps vam preparar una altra candidatura per a General de Serveis, en la què el company acomiadat havia de ser candidat. Tot aquest procés es va fer de manera oberta a tothom i totalment assembleària, i es va publicar a la web http://www.canonada.spaces.live.com/ tant les fotos de la reunió com l’acta de la mateixa. Es va fer palès el suport majoritari dels treballadors a les candidatures alternatives amb una recollida de signatures d’adhesió i amb la foto de grup que va servir de cartell.

El procés electoral a Proveïments d’Aigua va estar ple d’irregularitats i de coaccions als treballadors per part de l’empresa per tal que es desdissin de donar recolzament a les candidatures de CGT. Des del moment que el company Francesc va demanar el cens a la direcció ja va ser increpat pel sol fet de promoure una alternativa a la candidatura de la UGT,decidida a dit per la direcció. Els tres candidats de la CGT i en Francesc van ser convocats per la direcció en un intent clar de coaccionar-los, que va ser avortat gràcies a la presència massiva i silenciosa de la resta de companys de treball a l’exterior de les dependències de l’empresa on s’havia de celebrar la reunió. El Sr. Ricard Crous, sots-director de l’empresa, va desistir llavors de les seves intencions. Als companys i companyes de les oficines se’ls “va fer veure” que era més convenient no donar suport ni assistir a l’assemblea dels companys candidats de la nostra llista si no volien, entre d’altres, perdre la jornada continuada dels divendres...El resultat d’aquestes eleccions va ser favorable a la UGT, però amb un bon resultat per a la CGT tenint en compte el reduït nombre de treballadors de base al cens. Ja sabíem que a causa de la composició del cens de Proveïments d’Aigua, farcida de directius i caps de l’empresa, no teníem cap possibilitat, però ens havíem compromès a que els candidats que sortissin elegits defensaríem el interessos del conjunt de treballadors, independentment de l’empresa a la que pertanyessim.

En vista de la unió manifestada pel conjunt de treballadors, i la nostra voluntat de superar les divisions que ens imposa la direcció, UGT ha deixat de moment sense promoure les eleccions a General de Serveis, tot i estar anunciades per ells mateixos. El cens d’aquesta empresa és format pels treballadors i aquí és la UGT-direcció qui no té cap possibilitat de guanyar-les. Els treballadors tenim la intenció doncs de promoure-les nosaltres mateixos al setembre i la direcció vol evitar-ho com sigui. La seva reacció ha estat acomiadar el company Francesc, qui havia de ser candidat d’aquestes eleccions (únic candidat en cas que el cens fos inferior a 31), amb l’esperança que això descoratgi el conjunt de treballadors i que tots plegats no siguem capaços de continuar endavant amb els altres voluntaris a candidats que s’havien proposat. Tenim la sospita, que no podem confirmar fins que no tinguem accés al cens, que serà demanat judicialment, que aquest acomiadament serveixi també a l’empresa per reduir per sota de 31 el cens de treballadors de General de Serveis, la qual cosa li serviria per haver de suportar només 1 delegat de personal i no 3 com tocarien a una empresa de 31 o més treballadors.

La pròpia direcció reconeix en la carta d’acomiadament la improcedència del mateix i no ha pas amagat en cap moment que els motius són estrictament sindicals. És més: li interessa que quedi clar aquest extrem portes endins per tal d’escarmentar la resta de treballadors que lluitem pels nostres drets. El que no pot fer el Sr. Dutras és intentar fer veure una cosa a l’opinió pública i una altra als seus treballadors. Comprenem que estigui nerviós perquè per primera vegada a la història de l’empresa/es els treballadors estem organitzats per reclamar els nostres drets. Si ell ens respectés i complís amb les seves obligacions laborals no hauríem tingut cap necessitat de fer candidatures.

Relació d'ajuntaments que han cedit la gestió de l'aigua potable, clavegueram i /o il.luminació pública a PRODAISA:
Aiguaviva, Caldes de Malavella, Amer, Argelaguer, Avinyonet de Puigventós, Bescanó, Boadella, Bordils, Campllong, Canet d'Adri, La Cellera de Ter, Celrà, Cistella, Colomers, Cornellà del Terri, Flaçà, Fontcoberta, Fornells de la Selva, Garrigàs, St. Julià de Ramis-Medinyà, Navata, Lladó, Llambilles, Maià, Montagut, Ordis, Quart, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Serinyà, St. Gregori, St. Jordi Desvalls, St. Martí Sapresa, St. Jaume de Llierca, St. Martí Vell, Sta. Llogaia d'Àlguema, Tortellà, St. Esteve d'en Bas, Vilablareix, Viladasens.

MÉS INFORMACIÓ A:

www.canonada.spaces.live.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció