CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit de participació a la manifestació en suport al CSA Can Vies

Dimarts, 1 febrer, 2011

manifestació Can Vies 29-01-2011

Passaven les 6 de la tarda del 29 de gener a la plaça de Sants de Barcelona, quan el miler de persones que responien a la crida del CSA Can Vies per fer front a la amenaça de desallotjament que pesa sobre aquest espai es posaven en marxa. El proper 18 de febrer hi ha fixada data de judici per resoldre la demanda, i el CSA havia posat aquest 29 de gener com a data d’inici de la campanya pública de denúncia de la situació.

En pocs minuts, tan bon punt la manifestació s’aturava a les portes del CSA, més persones s’agregaven a la manifestació i seguirien totes juntes durant gairebé dues hores més pels carrers del barri. Així, representants de nombroses entitats del barri, i persones i col·lectius d’arreu s’han aplegat per demanar la retirada de la demanda civil que pesa sobre Can Vies. També s’hi trobaven representants d’altres espais okupats del barri i de Barcelona en situació d’amenaça, que han trobat a la manifestació un espai per fer-se ressò de la seva situació i entre totes així denunciar el tarannà d’un ajuntament i d’una legislació que defensa la propietat privada i, en definitiva, els interessos especulatius i/o polítics per sobre de l’acció social, cultural i crítica dels espais.

Els eixos i consignes de la manifestació coincidien en apuntar a les responsabilitats directes de TMB i de l’Ajuntament de Barcelona en aquesta demanda, la inexistència d’un pla per l’espai que ara, i durant 14 anys, ocupa Can Vies, i també la situació repressiva que afronta tota la dissidència política a la ciutat -que no podria estar més ben resumida que en les declaracions realitzades per Felip Puig fa una setmana. Gent vinguda de barris i pobles, junt amb el veïnat del barri, ha volgut solidaritzar-se amb Can Vies reivindicant el paper vital d’aquest espai pel jovent i pel teixit del barri de Sants alhora que assenyalar als responsables directes i polítics de l’amenaça.

Així, al pas de l’estació de Mercat Nou es va voler denunciar el paper de TMB i, al pas del Districte de Sants es va llegir un comunicat per denunciar el paper de l’Ajuntament. Al llarg de tot el recorregut, nombroses enganxines i pintades intentaven fer visible el conflicte obert arran de la demanda judicial.

Finalment, la manifestació va acabar el seu recorregut a la recent acabada plaça dura que es troba on fins el 2004 hi havia el CSOA Hamsa, al carrer Miquel Bleach. Allà s’ha llegit el comunicat de la manifestació, que volia recordar a totes aquelles cases i centres socials que han estat desallotjats només per a deixar-hi solars o terrenys per a l’especulació. Nombroses pancartes han estat desplegades en el recorregut de la marxa, la darrera, la que recordava que “Les arrels de l’autogestió rebentaran el ciment. L’Hamsa Viu, Can Vies resisteix”.

Amb la lectura del comunicat, el desplegament de la pancarta i el recordatori per part de la organització d’estar atentes a les noves convocatòries importants tant pel CSA com per d’altres centres amenaçats, la manifestació ha quedat desconvocada.

Des de l’organització es valora molt positivament la afluència de gent i la contundència de la manifestació, tot esperant el proper moviment dels responsables de la demanda.

http://canvies.barrisants.org/can-vies/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció