CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit del seguiment de la vaga de CGT al FNAC El Triangle de Barcelona el 23 d’abril

Dijous, 24 abril, 2014

concentracio.jpg

Resum de tot el dia de la vaga a l'FNAC El Triangle el dia del 23 d'abril

Èxit del seguiment de la vaga de CGT al FNAC El Triangle a Plaça Catalunya (BCN) per part dels i les treballadores.

Cap dels escriptors han signat llibres a l´FNAC-El Triangle (BCN).

Des de CGT, agraïm tant el suport dels escriptors i escriptores que no han signat, així com el suport rebut per part de la població que s’apropat a les portes del FNAC per assabentar-se de la situació laboral que viuen els treballadors i les treballadores. També volem agraïr el suport rebut per part d’afiliats de la CGT i d’altres organitzacions socials que han mostrat el seu recolzament amb la vaga al Fnac-El Triangle.

Volem agraïr molt especialment el suport rebut per part d’ex-treballadors del Fnac que, coneixedors de la realitat laboral que es viu a l’Empresa, han participat de la jornada de lluita.

La CGT demanarà immediatament una reunió amb l’Empresa, per tal de redreçar aquesta situació. El que demanem és el retorn a totes les treballadores de les quantitats salarials perdudes des del 2013 i un salari just situat fora de la pobresa laboral; la inversió del tipus de contractació, havent de ser majoritària la de temps complet; la implantació real de tot un paquet d’accions que tinguin per objecte reduir l’estrès, la càrrega física i mental de les treballadores; l’adopció de mesures de dignificació laboral, fomentant més descansos de qualitat i que garanteixin la conciliació familiar i laboral; i, finalment, la implantació de protocols efectius per eliminar pressions i/o coaccions de qualsevol tipus. Creiem que la implantació d’aquestes mesures hauran de ser finalment corroborades amb un descens de la rotació de la plantilla. Volem un canvi del model laboral que fins ara ha vingut mantenint Fnac.

Mantenim el nostre ferm compromís amb tots els treballadors de l’Empresa per continuar lluitant.

CGT FNAC-El Triangle
CGT Premsa Barcelona
Secretaria Comunicació CGT Catalunya

Concentració #vagafnac #nosignisalFNAC davant FNAC El Triangle BCN:

Protesta de trabajadores de la empresa FNAC en España:

Vaga al Fnac 23-4-2013 Barcelona amb trending topic #FNACexplota:

Vaga al Fnac 23-4-2013 Barcelona:

Actualitat de la vaga a l´FNAC El Triangle, al matí del 23 d'abril

Èxit del seguiment de la vaga de CGT al FNAC El Triangle a Plaça Catalunya (BCN) per part dels i les treballadores.

Cap dels escriptors previstos entre les 11h i les 13.15h (a l´hora de redactar aquesta nota) han signat llibres a l´FNAC tal com tenien previst, sumant-se als 30 escriptors i escriptores que ja s´havien compromès a no signar llibres a l´FNAC El Triangle (BCN).

Des de CGT, animem a la resta d´escriptors i escriptores que constava que havien de signar llibres a l´FNAC El Triangle, que continuïn amb la solidaritat mostrada per part dels i les companyes escriptores del matí, amb les precàries de l´FNAC El Triangle, en vaga en defensa d´unes condicions dignes de treball i uns salaris dignes.

Recordem des de la CGT que l´accionista majoritari de l´FNAC, Pinault , és una de les 100 fortunes més grans del món, a costa de dilapidar les condicions i salaris dels treballadors.

Reclamem a Alexandre Bompard , director General FNAC (@bompard) garantir salaris fóra de la pobresa laboral, garantir mesures de conciliació laboral i familiar, i descansos qualitatius, eliminar els objectius comercials que comporten pressió laboral sobre la plantilla, tals com els de captació de socis/es i la venda d´assegurances, promoure mesures que comportin una rebaixa de la càrrega d´estrès i de treball .

Totes aquestes mesures que des de CGT reclamem a la direcció de l´FNAC, hauran de ser corroborades amb un descens de la rotació del personal

HISTÒRIA DE LA LLUITA DE CGT FNAC

En el darrers anys Fnac ha precaritzat les condicions laborals i ha incrementat la contractació a temps parcial -actualment prop del 60%- amb salaris situats al voltant dels 500 Euros.

Fnac ha estat la primera empresa de l'Estat en realitzar acomiadaments especificant que la causa és la situació de baixa laboral.

CGT ha endegat una campanya al twitter demanant als escriptors #NoSignisAlFnac rebent les treballadores, al moment de redactar aquesta nota, el suport de Toni Albà, Jaume Barberà, Pep Bras, Dani Roig, Roc Casagran, Eduart Voltas, Carmen Amoraga, Jair Domínguez, Marta Pérez Sierra i Antoni Baños. Membres de la societat civil i cultural han enviat vídeos de suport a la vaga de les treballadores.

Amb implantació a la botiga des del 2005, CGT ha estat testimoni de la precarització de les condicions de treball a Fnac. Baixos salaris, gairebé testimonials; alt percentatge de rotació de la plantilla; estrès i càrrega de treball desbordada; comportaments abusius, amb pressions constants per assolir els objectius comercials individuals de socis i assegurances; control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors.., són comportaments que venim denunciant des de la nostra presència al Comitè d’Empresa.

Malgrat la nostra vintena de denúncies i els requeriments efectuats per la Inspecció de Treball -alguns molt durs-, lamentablement aquests comportaments s’han anat repetint al llarg dels anys. I a tot això s’afegeix ara la gairebé eliminació de la contractació a temps complet i el creixent foment dels contractes a temps parcial amb salaris d’insubsistència. Fnac també ha modificat a la baixa la nostra retribució el 2013 i el 2014, aprofitant-se des del primer moment de les noves oportunitats de precarització legal i destrucció de la dignitat laboral que obrí la Reforma Laboral del PP i CiU del 2012. El rebuig de la plantilla a aquestes actuacions és tan gran que només la darrera modificació substancial de les nostres condicions de treball feta per l’Empresa a finals del passat mes de març ha dut, de moment i només en les últimes dues setmanes, a un cap de departament, a tres caps intermedis (dos de llibres) i a una desena de venedors a abandonar Fnac-El Triangle.

Hem hagut de combatre actuacions del Fnac que han posat a prova els mateixos fonaments de la nostra legislació laboral, així com els drets fonamentals de la persona suposadament salvaguardats per la Constitució. Quan cap empresa d’aquest país s’ha atrevit a acomiadar ningú esmentant per escrit que la causa del acomiadament era la seva situació de baixa laboral, Fnac ho ha fet en reiterades ocasions, tot indicant que la malaltia havia buidat de rendibilitat el contracte de treball.

També ha estat el primer Gran Magatzem en retallar els salaris dels seus treballadors al·legant només previsions de pèrdues, és a dir, invocant mers futuribles per a defensar retallades salarials des d’una situació de beneficis econòmics. Aquests són senyals prou clars de que Fnac entén les relacions laborals des de la radicalitat de l'avantatge i el benefici econòmic.

Per a redreçar aquesta situació, CGT demana el retorn a totes les treballadores de les quantitats salarials perdudes des del 2013 i un salari just situat fora de la pobresa laboral; la inversió del tipus de contractació, havent de ser majoritària la de temps complet; la implantació real de tot un paquet d’accions que tinguin per objecte reduir l’estrès, la càrrega física i mental de les treballadores; l’adopció de mesures de dignificació laboral -fomentant més descansos de qualitat i que garanteixin la conciliació familiar i laboral-, i que hauran de ser finalment corroborades amb un descens de la rotació de la plantilla; i, finalment, la implantació de protocols efectius per eliminar pressions i/o coaccions de qualsevol tipus. Si, el que volem és tot un canvi del model laboral que fins ara ha vingut mantenint Fnac.

Ja prèviament el 23 d´abril, 29 escriptors i escriptores van manifestar la seva adhesió i solidaritat amb #NoSignisAlFnac: Toni Albà, Marta Altés, Carmen Amoraga, Antonio Baños, Jaume Barberà, Paula Bonet, Alfred Bosch, Pep Bras, Andreu Buenafuente, David Caño, Roc Casagran, Dani el Rojo, Jair Dominguez, Juan Gómez Jurado, Agustina Guerrero, Pau Farràs, Àlex Hinojo, Lyona, Sor Lucía Cam, Risto Mejide, Modernet de Merda, Miguel Noguera, The New Raemon, Vicenç Pagès Jordà, Marta Pérez Sierra, Enric Pardo, Carlos Zanón, Juan Gómez Jurado i Joan Ridao.

En el dia 22 d´abril, CGT ha presentat denuncia d’urgència a Inspecció de Treball per a que investigui si la trentena de contractacions que s’han realitzat per Sant Jordi vulneren el dret a vaga.

La CGT ha fet vaga de 24h de al Fnac-El Triangle, convocada des de la seva secció sindical a Fnac i amb concentracions a les portes de la botiga d’11 a 14 i de 17 a 20h. A les 12 del migdia es procedirà a la lectura d’un manifest.

Els escriptors i escriptores solidàries amb la vaga de CGT FNAC El triangle rebran una #rosareivindicativa per part dels convocants de la vaga i representants de CGT FNAC.

Totes les persones que han participat solidàriament de la vaga a @FnacTriangle poden contactar per qualsevol dubte amb el mail de CGT FNAC : cgt.fnac@gmail.com

VAGA DE 24 HORES PER SANT JORDI (23 d'abril de 2014) A L'FNAC-EL TRIANGLE DE PÇA CATALUNYA

CONCENTRACIONS FETES DE 11 A 14 I DE 17 A 20 HORES

En el darrers anys FNAC ha precaritzat les condicions laborals i ha incrementat la contractació a temps parcial -actualment prop del 60%- amb salaris situats al voltant dels 500 Euros.

FNAC ha estat la primera empresa de l'Estat en realitzar acomiadaments especificant que la causa és la situació de baixa laboral.

CGT ha endegat una campanya al twitter demanant als escriptors #NoSignisAlFnac rebent les treballadores, al moment de redactar aquesta nota tenim el suport de Toni Albà, Jaume Barberà, Pep Bras, Dani Roig, Roc Casagran, Eduart Voltas, Carmen Amoraga, Jair Domínguez, Marta Pérez Sierra i Antoni Baños.. i fins a 29 escriptors i escriptores.

Ada Colau (PAH), Joan Tardà (ERC) i David Fernàndez (CUP) i altres membres de la societat civil i cultural han enviat vídeos de suport a la vaga de les treballadores, disponibles al [canal CGT Catalunya de YouTube.->https://www.youtube.com/user/CGTCatalunya]
(Més avall el visionat dels vídeos)

Amb implantació a la botiga des del 2005, CGT ha estat testimoni de la precarització de les condicions de treball a FNAC. Baixos salaris, gairebé testimonials; alt percentatge de rotació de la plantilla; estrès i càrrega de treball desbordada; comportaments abusius, amb pressions constants per assolir els objectius comercials individuals de socis i assegurances; control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors..., són comportaments que venim denunciant des de la nostra presència al Comitè d’Empresa.

Malgrat la nostra vintena de denúncies i els requeriments efectuats per la Inspecció de Treball -alguns molt durs-, lamentablement aquests comportaments s’han anat repetint al llarg dels anys. I a tot això s’afegeix ara la gairebé eliminació de la contractació a temps complet i el creixent foment dels contractes a temps parcial amb salaris d’insubsistència. Fnac també ha modificat a la baixa la nostra retribució el 2013 i el 2014, aprofitant-se des del primer moment de les noves oportunitats de precarització legal i destrucció de la dignitat laboral que obrí la Reforma Laboral del PP i CiU del 2012. El rebuig de la plantilla a aquestes actuacions és tan gran que només la darrera modificació substancial de les nostres condicions de treball feta per l’Empresa a finals del passat mes de març ha dut, de moment i només en les últimes dues setmanes, a un cap de departament, a tres caps intermedis (dos de llibres) i a una desena de venedors a abandonar FNAC-El Triangle.

Hem hagut de combatre actuacions del Fnac que han posat a prova els mateixos fonaments de la nostra legislació laboral, així com els drets fonamentals de la persona suposadament salvaguardats per la Constitució. Quan cap empresa d’aquest país s’ha atrevit a acomiadar ningú esmentant per escrit que la causa del acomiadament era la seva situació de baixa laboral, Fnac ho ha fet en reiterades ocasions, tot indicant que la malaltia havia buidat de rendibilitat el contracte de treball.

També ha estat el primer Gran Magatzem en retallar els salaris dels seus treballadors al•legant només previsions de pèrdues, és a dir, invocant mers futuribles per a defensar retallades salarials des d’una situació de beneficis econòmics. Aquests són senyals prou clars de que Fnac entén les relacions laborals des de la radicalitat de l'avantatge i el benefici econòmic.

Per a redreçar aquesta situació, CGT demana el retorn a totes les treballadores de les quantitats salarials perdudes des del 2013 i un salari just situat fora de la pobresa laboral; la inversió del tipus de contractació, havent de ser majoritària la de temps complet; la implantació real de tot un paquet d’accions que tinguin per objecte reduir l’estrès, la càrrega física i mental de les treballadores; l’adopció de mesures de dignificació laboral -fomentant més descansos de qualitat i que garanteixin la conciliació familiar i laboral-, i que hauran de ser finalment corroborades amb un descens de la rotació de la plantilla; i, finalment, la implantació de protocols efectius per eliminar pressions i/o coaccions de qualsevol tipus. Si, el que volem és tot un canvi del model laboral que fins ara ha vingut mantenint FNAC.

ACTES INFRACCIÓ I DENÚNCIES CGT FNAC A INSPECCIÓ DE TREBALL:

Inspecció requereix a FNAC El Triangle a que cessin actituds que han conduït, en opinió de l'inspector, a un cas d'assetjament moral (mobbing):

Requeriment Inspecció de Treball per acomiadaments a FNAC per baixa laboral:

Acta d'Infracció contra FNAC-El Triangle per vulneració dels descansos mínims establerts a l'Estatut dels Treballadors:

Més informació:

E.MAIL contacte: cgt.fnac@gmail.com

- TWITTER CGT FNAC

- TWITTER CGT FNAC L´ILLA

- FACEBOOK CGT FNAC EL TRIANGLE

Registre convocatòria de vaga 19 i 23 d'abril CGT FNAC a la Generalitat:

Vídeos de suport a la vaga a l'FNAC per difusió:

Ada Colau (PAH) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC El Triangle#santjordi2014:

Cesc Freixas (Cantautor) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC El triangle #23A:

Pau Llonch (PAHC Sabadell i Seminari Taifa) dóna suport vaga CGT FNAC #23A #nosingnisalFNAC :

Daniel Higiénico (Cantautor) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC El Triangle #nosignisalFNAC #23A :

David Caño (Poeta) dóna suport a la vaga de CGT a l´FNAC #23A #nosignisalFANC #santjordi2014 :

El Sobrino del Diablo dóna suport cantant a la vaga de CGT a l'FNAC a Barcelona #santjordi :

Fernando, del grup Reincidentes dóna suport Vaga FNAC 23 d´abril :

Miguel Costas, de Siniestro Total en suport Vaga FNAC :

David Fernandez (CUP) dóna recolzament a la vaga de CGT a l'FNAC per #santjordi:

Joan Tardà (ERC) dóna recolzament a la vaga de CGT a l'FNAC per #santjordi:

Van dir que No signaran a FNAC El triangle 23 d´abril via twitter i altres, 29 escriptors i escriptores, sumant-se la resta a no signar els 54 escriptors/es durant el dia a l´FNAC tal com estava previst:

1 - Toni Albà - @tonialba -> http:// twitter.com/tonialba/status/457505607864823808

2 - Dani Roig @millonariorojo -> http:// twitter.com/millonariorojo/status/457608985030701056

3 - Roc Casagran - @roccasagran -> http://twitter.com/roccasagran/status/457621733949046785

4 - Antonio Ba Ens -> http:// twitter.com/xmonge/status/457836072773615616

5 - Marta Pérez Sierra - @mpsierra -> http:// twitter.com/nuniseva/status/457840777696407552

6 - Jair Dom ínguez - @vedellconsagrat -> http:// twitter.com/vedellconsagrat/status/457847241521520641

7 - Carmen Amoraga - @ AmoragaCarmen -> http:// twitter.com/llibertats/status/457866045395857409

8 - Jaume Barberà - @JaumeBarbera -> https://twitter.com/JaumeBarbera/status/457939491593158656

9 - Pep Bras - @pepbras -> https://twitter.com/pepbras/status/457957585006518272

10 - Eduard Voltas @eduardvoltas -> https://twitter.com/eduardvoltas/status/457942800127242240

11 - Pedro García Aguado @pgaguado -> https://twitter.com/pgaguado/status/458258072650416129

12 - Vicenç Pagès Jordà @ WhistPlayers no signarà el '# FNAC
https://twitter.com/WhistPlayers/status/458507593577951232

13 - Modernet de Merda @ ModernetdeMerda no signarà 1 # FNAC https://twitter.com/ModernetdeMerda/status/458520983906054144

14 - The New Raemon @ thenewraemon no signarà 1 # FNAC https://twitter.com/thenewraemon/status/458504957336248320

15 - Pau Farràs @PauFarras no signarà
https://twitter.com/PauFarras/status/458379025560662016

16 - Andreu Buenafuente @Buenafuente
https://twitter.com/Buenafuente/status/458538109798739969

17 - Carlos Zanón @czanon no signaràhttps://twitter.com/Informatica_CGT/status/458568864440524800

18 - Alfred Bosch @ AlfredBosch https://twitter.com/AlfredBosch/status/458330734194081793

19 - JuanGómezJurado https://twitter.com/JuanGomezJurado/status/458307859160502272

20 - Risto Mejide https://twitter.com/ristomejide/status/458543499588415489

21 - Miguel Noguera https://twitter.com/MiguelNoguera/status/458585727341973504

22 - Paula Bonet https://twitter.com/paulaboneti/status/458579932604792832

23 - Ricard Ruiz Garzón https://twitter.com/RicRuizGarzon/status/458539289937457152

24 - Àlex Hinojo

25 - Joan Ridao - @ Joanridao -> https://twitter.com/Joanridao/status/458593933623562240

26 - Lyona @lyona_ivanova -> https://twitter.com/lyona_ivanova/status/458577167182757888

27 - Sor Lucía Caram @sorluciacaram
https://twitter.com/sorluciacaram/status/458609395874955264

28 - Agustina Guerrero - @lavolatil
https://twitter.com/lavolatil/status/458593257463615489

29 - Marta Altés @martaltes https://twitter.com/manusimarro/status/458671228711342080

Aquí cal afegir la resta d´escriptors i escriptores que van secundar la vaga, fent que no signés cap escriptor tal com estava previst a estands davant l´FNAC, als quals agraïm el suport a la lluita de les treballadores de l´FNAC El Triangle, així com als solidaris/es al carrer i a les xarxes socials amb #nosignisalFNAC #vagaFNAC #FNACexplota