CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit rotund de la vaga en el sector ferroviari

Dissabte, 4 agost, 2012

ALT SEGUIMENT DE LA VAGA CONVOCADA EL 3 D'AGOST PELS SINDICATS DE RENFE, ADIF I FEVE

Pràcticament la totalitat de treballadors i treballadores amb opció a fer la vaga, han secundat l'aturada contra la Liberalització i Privatització de Renfe, ADIF i FEVE realitzada el 3 d'agost de 2012.

Pràcticament la totalitat dels treballadors i treballadores de Renfe, ADIF i FEVE, als quals no s'havia lliurat carta de serveis mínims, han atès, a tot l'Estat espanyol, la crida dels Sindicats d'aquestes empreses a parar durant 24 hores el dia 3.

Cal ressaltar la responsabilitat de treballadors/es i Sindicats assegurant el desenvolupament exemplar del dret constitucional a la vaga i al treball. No obstant això, el govern, a més d'imposar uns serveis mínims abusius i desconeguts en les relacions laborals del sector ferroviari, ha desplegat en les principals estacions un exèrcit de policies antidisturbis, a pesar que els treballadors i treballadores que s'han manifestat en diferents estacions d'Espanya, ho han fet amb l'habitual enèrgica i correcta forma de protestar, sense provocar en cap moment a la policia.

Els portaveus dels Sindicats convocants, han reafirmat el seu desig de no detenir-se fins que el ferrocarril públic, de tota la ciutadania, estiguisalvat de qui volen rapinyar-lo a costa de l'esforç i els impostos d'aquesta ciutadania.

Per això, la vaga i les multitudinàries concentracions, a pesar de l'assetjament policial, no fa més que consolidar la creença dels representants dels/les treballadors/es en la necessitat de lluitar perquè el patrimoni de tota la ciutadania i els llocs de treball directes i indirectes que mantenen les empreses ferroviàries, no es vegin amenaçats per una política ultraliberal i deshumanitzada.

CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF i UGT han volgut fer aportacions a la necessària evolució del ferrocarril; però el Ministeri de Foment i les Empreses han practicat la "burla", prometent no prendre decisions sense diàleg amb els Sindicats, però aprovant Reials decrets-llei sense una sola consulta a aquests Sindicats.

Per això, condemnem les presses, la falta de rigor i de transparència amb que es vol portar a terme aquest procés, que amaga una clara intenció privatitzadora, i tal vegada amb plusvàlues no per a la ciutadania, propietària del ferrocarril, sinó per a empresaris pròxims. I condemnem que el Secretari d'Estat d'Infraestructures i Transports, manipuli la informació parlant que hi ha “context de diàleg”, quan l'única cosa que hi ha són “fets consumats” que es comuniquen als Sindicats.

A més, denunciem l'estat policial que el PP ha imposat a uns treballadors que només volen defensar el seu dret constitucional a treballar i tenir un salari digne (art. 35 CE).

- Comunicat conjunt:

ÈXIT ROTUND DE LA VAGA FERROVIÀRIA

Avui dia 3 els ferroviaris i ferroviàries hem donat una lliçó d'unitat, de compromís i de lluita per defensar els nostres drets, tant socials com laborals.

Gràcies a la participació i responsabilitat dels treballadors/es, la vaga convocada a Adif, FEVE i Renfe Operadora HA ESTAT UN ÈXIT INQÜESTIONABLE.

Els reials decrets-llei imposats recentment per l'Executiu (20/2012 i 22/2012) atempten directament contra els drets dels ferroviaris, pel que una resposta contundent i unitària dels treballadors era absolutament necessària.

Els treballadors/es així ho han comprès i per això han secundat massivament l'aturada com protesta davant les mesures adoptades pel govern, entre les quals es troben la fragmentació i/o desaparició d'empreses

Des de CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF-Intersindical i UGT volem agrair l'altíssima participació dels treballadors/es d'aquestes empreses al llarg de tota la jornada, que ha arribat a a la pràctica totalitat de les plantilles.

El primer pols està guanyat, però la lluita continua. És fonamental que siguem capaces de continuar amb aquest nivell de pressió i protesta contra qualsevol agressió que afecti a les nostres condicions laborals i socials, i ens seguirem mobilitzant per a defensar els nostres drets i, sobretot, per a garantir el caràcter públic i social del ferrocarril que hem construït entre tots els treballadors i la ciutadania d'aquest país.

CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF-Intersindical i UGT

3 d'agost de 2012

Attached documents