CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxit total de la xerrada de l’Arcadi Oliveres a Reus sobre “Immigració i crisi”

Divendres, 29 abril, 2011

Arcadai 1

Aquest dijous dia 28 d'abril, Arcadi Oliveres, activista social i professor d'economia de la UAB, un referent per a totes aquelles que creiem en un món molt millor i més just, ha omplert de gom a gom la Sala Santa Llúcia amb més de 200 persones. Una cinquantena més ha hagut de seguir la xerrada fora de la sala través d'un aparell de TV. Tot un èxit pel col·lectiu "A Reus primer les persones" i la seva campanya ciutadana per a denunciar el racisme i en particular, les opcions polítiques (filofeixistes) que utilitzen la immigració amb fins electorals i populistes.

En una conferència brillant, l'Arcadi ha desmuntat amb un to pedagògic i amè, els tòpics que alimenten el creixement de les idees racistes i xenòfobes al nostre país. Sense pèls a la llengua, l'Arcadi ha equiparat el racisme i la xenofòbia amb la ignorància. Així mateix, ha denunciat els veritables causants de l'actual crisi econòmica i del desmantellament de l'Estat del benestar: el gran capital i el sistema neoliberal.

Ara cal que això es tradueixi en militància en el dia a dia, fer sentir la nostra veu i difondre els nostres arguments per tal que els feixistes no entrin a l'Ajuntament de Reus i altres partits no utilitzin la immigració de forma populista, demagògica i xenòfoba.

A Reus primer les persones

www.facebook.com/home.php?sk=group_208801769145805

Unitat contra el feixisme i el racisme

www.unitatcontraelfeixisme.org/

>>> Entrevista a l'Arcadi Oliveres abans de la xerrada. Tarragona TV:

Vídeo complet de la xerrada sobre "Immigració i crisi econòmica" a càrrec d'Arcadi Oliveres, activista social i professor d'economia de la UAB, que va tenir lloc el 28 d'abril de 2011 a Reus, organitzada per "A Reus primer les persones".

Per veure'l (durada 1 hora i 25 minuts) cal que aneu a http://blip.tv/file/5096572

Una xerrada del tot recomanable, els que no vau poder venir o us vau quedar fora de la sala perquè ja no s'hi cabia, ara podeu accedir al contingut complet de la xerrada, si teniu temps... val la pena per desmuntar tòpics, analitzar i reflexionar sobre la realitat i reforçar arguments. Molt útil per tenir una altra visió de la realitat en aquests temps de dretanització cavalcant, resignació generalitzada i xenofòbia en augment, reforçades pel context de crisi econòmica.

Un acte per desmuntar tòpics sobre la relació entre immigració i crisi econòmica, analitzar realitats com la de la immigració i el sistema econòmic neoliberal, ajudar-nos a aclarir conceptes i aportar reflexions crítiques sobre la realitat que estem vivint.

Un acte dins la campanya per demanar que els partits polítics no facin demagògia ni populisme amb la immigració i contra l'entrada de partits feixistes a l'ajuntament.

A Reus primer les persones. Unitat contra el feixisme i el racisme