CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Èxode de personal a l’Hospital Clínic de Barcelona

Dimarts, 17 novembre, 2020

Comunicat de la secció sindical de CGT a l’Hospital Clínic
 

de manera inesperada i amb escassetat de EPIS (Equips de Protecció Individuals) especialment màscares homologades, FPP2 i FPP3, i també mancats de plantilla. Tot això es va anar solucionant amb molta voluntarietat, esforço personal i vocació de servei del personal que treballem a l’Hospital Clínic..

Ara, en aquesta nova ona de la pandèmia, que sabíem que arribaria, ens trobem amb una plantilla física i psicològicament esgotada i totalment desmotivada a causa d’una falta de previsió o “falta d’interès” per part de la direcció de l’hospital.

La direcció de l’Hospital Clínic està realitzant una gestió dels recursos humans nefasta que provoca una falta de personal per les males condicions laborals:

1.-Contractes discriminatoris: enfront dels habituals contractes temporals per mesos totalment precaris que es van enllaçant i sense dret a vacances (comptem amb companyes i companys amb més de 10 anys d’antiguitat a l’espera d’un contracte fix o com a mínim estable) que impedeixen tenir una estabilitat laboral per a planificar el futur, ens trobem amb gent que ha aconseguit contractes COVID-19 d’un any de durada. CGT exigeix la creació d’una borsa de treball que generi contractes estables i en condicions.

2.- Ampliació de jornades de treball de fins a 14 hores, contravenint l’Estatut dels Treballadors, que no respecten les 12 hores de descans entre jornada i jornada laboral. Fins i tot als torns de nit se’ls “obliga” a realitzar hores extres (agreujant la penúria del treball nocturn amb l’estrès generat per la falta de descans). Exigim la fi de les hores extres i un reforç de la plantilla amb contractes dignes.

3.-Falta de reciclatge de les persones contractades: treballar en un context de pandèmia no té res a veure amb el treball diari de l’hospital. Aquesta formació/reciclatge, totalment necessària, ha recaigut en les companyes, amb el que de nou es genera una sobrecàrrega de treball i situació d’estrès.

4.-No reconeixement a la labor del personal: excés d’hores de treball, un fort increment de les càrregues de treball que genera major exposició al virus, estrès laboral, depressions o recrudescència de malalties laborals típiques d’algunes categories (problemes musculars i en articulacions pel treball realitzat per infermeres i auxiliars a causa de treballar amb males postures, tasques repetitives, etc.).

5.-Continuem esperant la devolució del 5% que se’ns va llevar en el 2010 i el descompte del qual sí que continua vigent en les nostres nòmines actuals.

6.-Negació drets sindicals:

6.1 A l’inici de l’any es van suspendre les eleccions sindicals per l’emergència sanitària. Rebutgem l’opció d’eleccions telemàtiques perquè no es garanteix el secret de vot i perquè la celebració d’eleccions presencials es podria realitzar prenent les mesures de precaució necessàries.

6.2 La Direcció vol que el Conveni Laboral que venç en mes i mig es prorrogui automàticament. En 2016 i el 2018 va haver-hi acords parcials (cadència flexible o pla de mobilitat) que la Direcció ha incomplit pel que CGT no confia que nous acords parcials vagin a complir-se. CGT pensem que és totalment necessària un nou conveni laboral que actualitzés les condicions de treball que tenim i un reconeixement a la nostra labor.

Tots aquests fets provoquen una falta de plantilla atès que la gent rebutja treballar a l’Hospital Clínic en aquestes condicions.

La plantilla de l’Hospital Clínic està arribant a un límit i explotarà.

RETALLAR EN SANITAT, MATA!

 

Comunicat de la secció sindical de CGT a l’Hospital Clínic