CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’empresa EMMSA de Tarragona

Dijous, 19 febrer, 2015

ERO a l'empresa EMMSA

Al llarg d'aquesta setmana, la direcció de l'empresa EMMSA ha donat a conèixer als representants dels treballadors la seva intenció de dur a terme un procediment d'acomiadament col·lectiu que suposarà l'extinció de tots els llocs de treball.

La delegació de EMMSA a Tarragona es troba situada a la carretera de Constantí a Reus, km 1,4 i compte en aquest centre amb més de 90 treballadors d'un total de 300 a nivell de tot l'estat.

El comitè d'empresa del centre de Tarragona està compost per 9 delegats de personal: 6 delegats de CGT, 2 delegats d'UGT i 1 delegat de CCOO.

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb LUIS ORELLANA, president del comitè i delegat del sindicat CGT, al número 619 00 29 17

SP de la Fed. Int. De CGT de Tarragona

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

- Luis Orellana, President del comitè i delegat del sindicat CGT: Tel. 619 00 29 17


EMMSA prepara un ERO que afecta 91 treballadors a Constantí

L'empresa de serveis d'enginyeria, muntatge i manteniment de plantes industrials ha comunicat als seus empleats la seva intenció de presentar concurs i fins i tot tancar

L'empresa va començar la seva activitat el 1954 i gairebé des dels seus inicis és present a Tarragona.

Una de les principals empreses de serveis auxiliars del sector químic amb delegació a les nostres comarques, ha informat als seus treballadors dels seus problemes econòmics i de la seva intenció de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) extintiu (no temporal) que, al cas de la delegació de Constantí, afectaria 91 empleats, entre personal tècnic i de taller.

Es tracta d'Espanyola de Muntatges Espanyols S.A. (EMMSA), companyia barcelonina amb més de seixanta anys de trajectòria que ha treballat per a bona part de les companyies del pol petroquímic de Tarragona així com en la majoria de les habituals parades de manteniment i modernització (revamping) de les grans firmes del sector com Dow Chemical, Repsol o Bayer.

La notícia es veia venir. Segons Juan Cano, tècnic de la planta de Constantí, l'empresa deu 4 nòmines als treballadors, les de desembre i gener i les pagues extres del 2014. A més, segons ell, l'activitat en la delegació és pràcticament nul·la fa setmanes després que la companyia hagi renunciat a contractes per falta de liquiditat per abonar per avançat els equips i materials dels projectes dels seus clients. Segons els treballadors, els problemes econòmics haurien començat fa un parell d'anys i estarien relacionats tant amb la crisi com amb la falta d'un redimensionament a temps de la seva estructura i deute. Extrems tots aquests que el Diari va intentar contrastar sense èxit amb algun responsable de la companyia a Barcelona.

El perfil dels treballadors que podrien quedar-se sense feina a Constantí (a tot Espanya es parla de més de 250) és divers: des d'enginyers a soldadors o muntadors, diversos d'ells amb més de 55 anys. El col·lectiu no descarta accions de protesta i tem que l'empresa es declari en situació de fallida i sense capacitat per assumir els compromisos de pagament pendents i hagin d'esperar al Fons de Garantia Salarial (Fogasa), l'entitat que respon a les indemnitzacions dels treballadors per acomiadament en cas que una empresa no pugui fer front als seus deutes i que, segons un recent informe del Tribunal de Comptes, a Tarragona triga 253,8 dies de mitjana en pagar.

L'empresa havia estat reconeguda amb premis per algunes empreses del sector en diverses ocasions per la seva qualitat i seguretat.

Més de seixanta anys

EMMSA va començar la seva activitat el 1954 i pràcticament des del seu origen està present a Tarragona. En els seus començaments es dedicava principalment al muntatge d'equips, estructures metàl·liques i canonades en centrals hidràuliques i plantes químiques però des de fa anys oferia serveis de claus en mà, és a dir, des de l'enginyeria fins a l'obra civil i posada a punt d'instal·lacions i projectes d'una àmplia gamma de sectors, entre ells, l'energètic, la indústria de l'automòbil, el farmacèutic o l'alimentari, a més del petroquímic.

La companyia té la seu central a Barcelona i, segons consta a la seva pàgina web, a més de Tarragona compta amb cinc delegacions a Espanya (Madrid, Huelva, Cartagena, València i Pamplona) i sis a l'exterior (Portugal, Alemanya, Algèria, Marroc, Brasil i l'Índia). A més la signatura era propietària de dues filials, Plàstics Huelva SA i la tarragonina Auxiquímica SL, aquesta última dedicada a la fabricació d'equips a pressió i de caldereria i que segons Joan Cano, ja fa temps que va tancar. Aquestes sucursals i filials van portar a sumar el 2012 al voltant de 1.500 empleats, entre directes i indirectes i assolir una xifra de negoci de més de 100 milions d'euros.

FONT: DIARIDETARRAGONA.COM