CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Expedienten a dos sindicalistes del Clínic per informar als usuaris de les retallades

Dimarts, 12 juliol, 2011

CGT ens hem quedat sorpresos quan des de Recursos Humans de l'Hospital Clínic, ens han arribat sancions greus a dos delegats de CGT que els dimecres, des de les 10 fins les 14 hores muntaven una taula informativa en un passadís, que no interrompia el pas ni interferien en el treball normal de l'hospital, perquè usuaris i treballadors ens fessin arribar la seva opinió i les diferències que s'estan produint en el servei que reben així com els canvis en el treball després de les reduccions de plantilles i de serveis que s'estan produint.

També s'han recollit més de 600 signatures contra el decret que rebaixa la dotació pressupostària al sistema sanitari i bastants queixes d'usuaris i de treballadors sanitaris de com s'han reduït els mitjans de què disposaven per desenvolupar un treball acceptable i l'afectació que han tingut .

La direcció de l'Hospital al·lega que no és missió d'un sindicat, el donar ni el rebre la informació dels canvis a l'Hospital.

Des de CGT considerem que s'està vulnerant el dret constitucional a la llibertat d'expressió, al dret a la informació en l'ampli sentit de la paraula, caient en una actitud que s'aproxima a la coacció. CGT considerem que el que es pretén amb aquesta actitud de la Direcció de l'Hospital és aplicar retallades a usuaris i treballadors ocultant-los i sense que vegin la llum pública perquè no se'ls pugui donar cap resposta contrària.

La CGT no permetrem que la direcció de cap hospital ens impedeixi exercir el dret que com a sindicat, treballadors i usuaris tenim d'explicar a la societat el deteriorament de la situació sanitària ja que és un dels pilars que demostren quan avançada és una societat , no només sobre el paper sinó amb els fets.

Si l'expedient no és retirat, la CGT prendrem totes les mesures que considerem oportunes i que vagin encaminades a que es deixi d'impedir la llibertat d'expressió i d'informació per la qual durant tants anys vam lluitar. Encara que hi ha qui quan ocupen càrrecs públics es creuen amb el dret a intentar seccionar drets fonamentals.

Recordem les reduccions que s'han realitzat a l'Hospital Clínic fins al moment i que ens afecten a tots i que l'Hospital Clínic ja té una part privatitzada, Barnaclínic, per a negoci de l'elit de l'hospital.

- Tancament d'entre 50 i 100 llits.

- Tancament d'Urgències del carrer València.

- No donen aigua per a pacients ni per menjar.

- L'activitat ha baixat bastant i s'està derivant a Manso, Sagrada Família i Clíniques Privades.

- Les proves diagnòstiques i preventives augmenten un mes més a la llista d'espera i es tancaran gairebé els 50% d'aquests serveis externs.

- No cobriran baixes de menys de 7 dies, les vacances s'han de cobrir o no depenent del criteri dels diferents responsables.

- Tancaments dels quiròfans a les tardes.

TOT AIXÒ ÉS EL QUE LA DIRECCIÓ PRETÉN AMAGAR ALS USUARIS DE LA SANITAT

Secció Sindical CGT Hospital Clínic


Catalunya Press 12/07/2011

www.catalunyapress.cat/cat/notices/2011/07/expedienten_a_dos_sindicalistes_del_clinic_per_informar_als_usuaris_de_les_retallades_52489.php

El sindicat CGT denuncia que dos dels seus delegats a l'Hospital Clínic han estat sancionats per la direcció del centre per haver muntat una taula informativa sobre les retallades als passadissos del centre sanitari.
Segons el sindicat, la direcció els ha traslladat que "no és missió d'un sindicat, el donar ni el rebre la informació dels canvis a l'Hospital". CGT considera que "s'està vulnerant el dret constitucional a la llibertat d'expressió, al dret a la informació en l'ampli sentit de la paraula, caient en una actitud que s'aproxima a la coacció".

Els dos delegats de CGT van estar de les 10.00 a les 14.00 hores del passat dimecres informant a treballadors i usuaris de les retallades, i recollint les seves opinions sobre com ha canviat l'atenció després de la tisorada autonòmica.

El sindicat assegura que, si l'expedient no és retirat, prendran les mesures "que considerem oportunes i que vagin encaminades a que es deixi d'impedir la llibertat d'expressió i d'informació per la que durant tants anys hem lluitat".

Les retallades

Fins al moment, a l'Hospital Clínic s'han tancat entre 50 i 100 llits, i les llistes d'espera per a les proves diagnòstiques i preventives han augmentat un mes. A més, s'ha tancat el centre d'Urgències del carrer València, derivant l'activitat cap als centres de Manso, Sagrada Família i altres clíniques privades de la zona.

A més, no es cobreixen les baixes de menys de set dies ni en alguns casos les vacances, i els quiròfans es tanquen a la tarda.