CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Exploten tres artefactes casolans a Torí sense causar ferits

Dilluns, 5 març, 2007

Tres artefactes casolans situats a l'interior de contenidors d'escombraries han explosionat aquesta matinada al barri de la Crocetta de Torí sense causar ferits. Tot i que ningú ha reivindicat encara l'autoria de l'atemptat, els investigadors creuen que podria ser obra d'algun grup anarquista d'extrema esquerra, degut al 'modus operandi' de l'atac.


TORÍ, 05/03/2007 13:44 (De la corresponsal d'EUROPA PRESS Glòria Moreno)

La primera detonació ha tingut lloc cap a dos quarts de cinc del matí i ha fet explosionar un contenidor situat entre els carrers Govone i Einaudi, just on comença la zona de vianants. Segons relaten els veïns, aquesta ha estat l'explosió més potent i, tot i que alguns trossos del contenidor han estat projectats a 10 metres de distància, no ha danyat els cotxes que estaven aparcats als voltants.

Tot i això, els investigadors han assegurat que si alguna persona hagués passat per aquesta zona en el moment de la deflagració, les conseqüències podrien haver estat "greus".

Al cap d'un quart d'hora, han ocorregut dues explosions més, una al carrer Trento, molt a prop de la primera, i l'altra al carrer Arimondi. Com a conseqüència de les detonacions, els dos primers contenidors han estat totalment destruïts, mentre que el tercer només ha estat parcialment danyat.

Sembla que hi ha hagut algun error en l'última explosió, ja que els investigadors han trobat una part de l'artefacte, encara intacte, a l'interior del contenidor. Es tracta d'una olla a pressió connectada a un sincronitzador, troballa que podria aportar proves sobre l'origen de les bombes.

Així mateix, la hipòtesi sobre l'autoria anarquista cobra cada vegada més valor tenint en compte que demà es compleix el novè aniversari de la detenció dels joves anarquistes Maria Soledad Rosas -coneguda pel nom de Sole- i Edoardo Massari -anomenat Baleno-. Tots dos van ser arrestats el 6 de març del 1998 per la seva presumpta relació amb els atemptats de la Vall de Susa i es van suïcidar poques setmanes després.