CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Faràs vaga el 14N?

Dilluns, 12 novembre, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Arguments més escoltats en contra de la vaga:

1. Fer una vaga d'un dia no serveix per a res.

2. Amb un dia de vaga no s'aconsegueix res.

3. Jo, si es fes indefinida o d'un mes la faria.

4. No m'ho puc permetre.

El plantejament d'una vaga implica una polarització de la resposta en sí o no. És a dir, ens situa en una posició dicotòmica donada la pròpia natura de l'acte reivindicatiu. La pregunta és: Faràs vaga? I la resposta només pot ser: Sí o No.

Una vaga no té com a finalitat canviar de manera immediata el món que ens envolta. Qui ho pensi, o és molt innocent o és un ignorant polític.

Una vaga és un rebuig conscient a les polítiques injustes i a la impunitat política, empresarial i bancària. És, clarament, un posicionament de denúncia i d'advertència: un posicionament que mira de front i diu que no som un número en una llista, que som persones, que patim les seves injustícies i les seves manipulacions, que estem fartes de callar i de patir en silenci la seva indiferència i el seu maltractament.

No és una qüestió individual anar o no a la vaga. No es tracta de tu, es tracta de nosaltres. Un jo que deixa de ser el centre del seu món narcisista per reconèixer l'altre i el seu patiment. No es tracta del teu sou, es tracta de la nostra vida, la teva, la meva i la de totes. De la pèrdua de drets fonamentals emmascarats en sacrificis de la multitud per preservar els privilegis d'uns pocs.

Som totes, som la majoria: desnonades, ofegades, pobres, sense-sostre, aturades, hipotecades, endeutades, empresonades, jubilades... i persones, perquè, al cap i a la fi, som persones i no hem de tolerar el tracte de mercaderia.

Si no fem vaga estem dient que sí a les seves injustícies i a la seva impunitat. Tots els arguments en contra de fer vaga amaguen un comportament egoista i interessat. I qualsevol intent d'autojustificar-se evidencia la poca solidaritat i empatia vers aquelles persones que realment estan patint una situació precària cada cop més generalitzada.

El “mentre no em toqui a mi” ben aviat podrà comprendre que es tracta d'un nosaltres. Perquè a nosaltres ben aviat ens tocarà, encara que vulguem amagar el cap sota l'ala. I a sobre, serà amb la nostra complicitat, perquè el nostre “no” a la vaga els dóna la legitimitat per continuar actuant des de la injustícia, la indiferència i la impunitat.

CGT ensenyament TGN- Deixem de ser una illa

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció