CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Federacions locals, sindicats i seccions sindicals de CGT s’adhereixen a la Crida del sindicalisme combatiu a participar de les mobilitzacions del 15J

Divendres, 10 juny, 2011

La Crida del sindicalisme combatiu a participar de les mobilitzacions del 15J contra els pressupostos de la Generalitat de Catalunya ha estat promoguda per la comissió extensió de l'acampada de Barcelona, després de valorar com a molt necessària la participació de la classe treballadora en aquestes mobilitzacions.

Per això han encoratjat a les organitzacions sindicals, les seccions sindicals i comitès d’empresa a que donin el seu suport a aquesta mobilització subscrivint la carta de suport (que adjuntem a continuació).

De moment, des de la CGT, a més del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, han signat la crida els següents ens (anirem actualitzant el llistat):

* Federacions territorials:

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de CGT, Federació Comarcal del Maresme de CGT, Federació Comarcal del Vallès Oriental de CGT, Federació Intercomarcal de Garraf / Alt Penedès de CGT, Federació Intercomarcal de Girona de CGT, Federació Intercomarcal de Tarragona de CGT, Federació Local de Terrassa de CGT, Federació Comarcal del Baix Penedès de CGT.

* Sindicats:

Sindicat d'Ensenyament de CGT de Barcelona, Sindicat de Sanitat de CGT de Barcelona.

* Seccions sindicals:

Secció sindical de CGT a Autobusos de TMB, Secció sindical de CGT a Indra Barcelona, Secció sindical de CGT a l'Ajuntament de Barcelona, Secció sindical de CGT a la Diputació de Barcelona, Secció sindical de CGT a Parcs i Jardins de Barcelona, Secció sindical de CGT de l'Hospital de Bellvitge, Secció sindical de CGT de MAHLE Componentes, Secció sindical de CGT de MAHLE SA, Secció sindical de CGT Universitat Autònoma de Barcelona, Secció sindical de CGT Universitat de Barcelona, Secció sindical de CGT de l'Hospital Vall d'Hebron, Secció Sindical de CGT Saint-Gobain Cristalería SL, Secció Sindical de CGT del Hospital de Viladecans, Secció sindical de CGT a les Entitats Metropolitanes de Barcelona, Secció sindical de CGT-CELLS (Sincrotó Alba), Secció sindical de CGT a Aigües Ter Llobregat.

>>> Crida del sindicalisme combatiu a participar de les mobilitzacions del 15J contra els pressupostos de la Generalitat de Catalunya

Les organitzacions sindicals, seccions sindicals, juntes de personal i comitès d’empresa sotasignants refermem el nostre compromís en la defensa dels interessos del conjunt dels i les treballadores que ara, una vegada més, estan sent atacats.

En aquesta ocasió l’atac prové del Govern de la Generalitat de Catalunya que pretén aprovar uns pressupostos per a l’any 2012 que imposen severes retallades als serveis públics mentre introdueixen mesures que afavoreixen a les grans fortunes i al capital privat. Paral·lelament la Generalitat de Catalunya també preveu tramitar la Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica (Llei Omnibús) que planteja reformes en matèria d’urbanisme, medi ambient, mútues, distribució de l’aigua, etc. que van en detriment dels interessos de la majoria de la població i dels drets socials que tant ens ha costat aconseguir.

Volem recordar, a més, que aquestes mesures no han estat legitimades en cap moment a les urnes, doncs no figuraven ni en el programa electoral de CiU ni en el de cap altra formació política amb representació parlamentària. Per tant, el debat parlamentari sobre els pressupostos el dia 15 de juny al Parlament de Catalunya és una burla més que mostra novament la fal·làcia sobre la que s’ha construït el sistema parlamentari actual, que aliena la participació col·lectiva.

Seguint la convocatòria realitzada des del conjunt d’acampades i assemblees d’indignats/des de Catalunya, fem una crida a mostrar una vegada més al carrer, de forma plural, horitzontal i assembleària, el nostre rebuig com a Poble i com a treballadors i treballadores, a aquest conjunt de mesures que encara volen fer més feixuga la càrrega que suposa la crisi per a les nostres esquenes. No permetrem que, una vegada més, el Parlament legisli en favor dels interessos de les grans empreses privades en detriment dels nostres drets. No permetrem que el Parlament continuï, d’esquenes a l’opinió de la immensa majoria de la població, avançant cap a la destrucció de serveis públics tan elementals com la sanitat i l’educació. No volem continuar sent mercaderia en mans d’empresaris, banquers i professionals de la política.

Des de fa setmanes, en desenes d’assemblees obertes a vil·les i barris hem estat participant, com a persones corrents, en aquest immens procés assembleari i participatiu de construir alternatives. Ara és l’hora de defensar-les i la nit del 14 de juny i durant tot el 15 de juny sortirem de les places, de casa nostra i dels centres de treball per prendre les afores del Parlament, defensar els interessos col·lectius del conjunt de la població i refusar aquesta fal·làcia de democràcia venuda als interessos financers i del capital.

Per tot això:

Animem a la nostra afiliació i al conjunt de la ciutadania a participar de l’acampada del dia 14 de juny al Parc de la Ciutadella.

Convoquem a participar de la concentració de rebuig de la FAVB del dimecres 15 de juny a les 11h. del matí, i fem una segona convocatòria a les 17h. de la tarda per a totes les persones que no puguin assistir a la convocatòria del matí.

Per adhesions, escriviu a: a extensio.acampadabcn@gmail.com amb còpia (si sou ens de la CGT) a accio.social@cgtcatalunya.cat