CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Felip Puig decidirà el recurs contra la multa de 4.500 euros per la manifestació antifeixista de Salt

Divendres, 30 març, 2012

NOTA DE PREMSA: CAMPANYA PEL DRET A MANIFESTAR-NOS

La defensa de les dues multades amb 4.500 euros per la manifestació antifeixista del 27 d’agost a Salt recorre la multa davant Felip Puig.
La campanya convoca una concentració pel proper dissabte 31 de març a Girona

Benet Salellas, advocat de Mostafà i Sílvia, les dues companyes que el Departament d’Interior ha multat per haver participat en una manifestació antifeixista l’agost passat a Salt en protesta per la convocatòria d’Anglada i la PxC, va presentar divendres passat recurs d’alçada contra la sanció de 4.500 euros que se’ls imposa “solidàriament”. El recurs, que haurà de resoldre el conseller d’Interior, Felip Puig, en un termini de 3 mesos, es fonamenta en arguments com els següents:

- Sílvia i Mostafà no van ser identificades en cap moment pels mossos d’esquadra a la manifestació antifeixista, cosa que, de fet posa en dubte fins i tot que fossin a la manifestació. Però, sobre tot, no explica com van ser reconeguts per la policia. L’argumentació d’Interior, segons la qual els agents van identificar-los perquè es tracta de persones amb una vida participativa en associacions i entitats, el que fa és posar de relleu la utilització d’arxius policials amb finalitats de control social, cosa que vulnera el dret fonametal a la intimitat, tal com la campanya ha denunciat reiteradament.

- L’expedient s’ha tramitat partint de la culpabilitat de Mostafà i Sílvia, atribuint-los les mateixes accions indistintament. Tant és així que es proposa, sorprenentment, una sanció econòmica de 4.500 euros per a tots dos, utilitzant el criteri de la solidaritat en la sanció, insòlit en el Dret Administratiu Sancionador.

- L’expedient no dóna cap element provatori suficient que permeti mantenir que efectivament els expedientats van ser organitzadors o promotors de la concentració, afirmacions que es fonamenten únicament amb l’informe de la Divisió d’Informació dels mossos d’esquadra.

- La sanció s’empara en el fet que la manifestació no havia estat formalment comunicada a l’Administració, però el recurs recorda que el dret de manifestació no està subjecte a autorització prèvia. D’altra banda la comunicació de la manifestació s’havia produït materialment, i per això Interior va organitzar un dispositiu de seguretat que fins i tot es va coordinar amb la Policia Local. L’expedient, de fet, recull fotografies dels cartells de promoció i de les pàgines web on apareixia difusió de la manifestació.

- El mateix expedient sancionador reconeix que no hi va haver cap dany al llarg de tota la protesta i que fins i tot el trànsit va ser fluït pels carrers adjacents a la manifestació.

- La sanció de 4500 euros no respecta el principi de proporcionalitat que necessàriament hi ha d’haver en tot procediment però més encara en el cas d’un procediment administratiu sancionador com el que ens trobem.

*La campanya per exigir l’arxiu de l’expedient sancionador continuarà dissabte 31 de març, a les 12 del migdia, amb una concentració a la seu de la Generalitat a Girona (a l’antic Santa Caterina).

Campanya pel dret a manifestar-nos

http://peldretamanifestarnos.org/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció