CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Felip Puig manté la intenció de detenir més vaguistes del 29-M

Dilluns, 28 maig, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 26/05/2012 - Setmanari Directa

La policia autonòmica ha acabat de confeccionar els atestats contra diversos vaguistes que van participar de les mobilitzacions i piquets de la vaga general del 29 de març. Vint-i-dues d'aquestes vaguistes són les que suposadament van ser identificades després de publicar-se la seva fotografia a la web de delacions ideada pel conseller Felip Puig. La resta de futures imputades són altres vaguistes que van ser identificades pocs dies després de la vaga general però que fins avui no han estat detingudes.

La maquinària engegada el passat 30 de març per part de la Unitat Central d'Informació en Ordre Públic del Departament d'Interior de la Generalitat no s'ha aturat. A mitjans del mes d'abril ja es va filtrar que els agents instructors de la investigació treballaven amb un llistat d'unes 80 vaguistes a qui acusaven de participar a piquets i mobilitzacions, tant als polígons industrials com als carrers de diversos municipis catalans. Aquelles informacions es van concretar pocs dies després amb la detenció de dos veïns de Sants, un de Sant Andreu i un de Sarrià (Barcelona). Tots ells quedaven en llibertat per ordre del jutjat malgrat haver de dipositar fiances de fins a 6.000 euros.

Després va arribar la detenció de la secretària d'organització de la CGT a Barcelona, Laura Gómez, qui després d'un mes de reclusió penitenciària sota l'acusació d'haver participat a una performance a les portes de la Borsa, ha pogut abandonar la presó de Wad-Ras. També foren detinguts dos sindicalistes de CCOO i UGT de la planta de SEAT de Martorell. En aquest cas, els sindicalistes van poder sortir dels calabossos de la comissaria de Martorell després d'una mediació que va encapçalar el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez.

Segona tongada de detencions

Ara, i un cop s'ha decidit tancar temporalment la web de delacions, els agents de la Unitat Central d'Informació en Ordre Públic s'han dedicat a concloure tots els atestats. Els agents treballen amb dos llistats de manifestants. En primer lloc les 22 persones suposadament identificades a través de la web de delacions. D'aquestes, no totes seran detingudes, només aquelles que a criteri de Manel Prat i Josep Milan (màxims responsables de la Direcció General de la Policia) hagin protagonitzat els fets més greus. La resta seran citades a declarar com a imputades per delictes lleus o faltes.

Les persones que apareixen a la segona llista de futurs imputats ja havien estat identificades pocs dies després de la vaga general, però no han estat detingudes i/o imputades per raons operatives de manca d'efectius arrel de l'intens calendari de mobilitzacions des del Primer de Maig i fins a les cassolades davant la seu de La Caixa passant per les grans manifestacions del primer aniversari del 15-M. Des del Departament d'Interior es treballa a dia d'avui per posar data a aquestes noves detencions i imputacions, que es produirien en un marge de dies o com a màxim setmanes.

http://directa.cat/noticia/felip-puig-mante-intencio-detenir-mes-vaguistes-del-29-marc

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció