CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fernanda Hernández, nova secretària general de la CGT a les Illes Balears

Dimarts, 15 juny, 2010

gif_secretaria-general.gif

Dissabte 12 de juny, sota el lema “Guanyar el futur, renovació i participació”, es va desenvolupar a Son Roca el 6è Congrés, amb caràcter extraordinari, de la CGT de les Illes Balears.

Fernanda Hernández Do Reis, del Sindicat de Transports i Comunicació (STIC) va ser escollida nova Secretaria General de la CGT a les Illes. Nanda Hernández (Barcelona, 1981) es diplomada en biblioteconomia i documentació i ara mateix està treballant de documentalista a IB3 Radio.

La resta del Secretariat Permanent estará format per: Secretari d’Acció Sindical: Carlos Martini (SOV-SAD). Secretari d’Organització: Pedro Caldentey (STIC) Secretari de Jurídica i Salut Laboral: Bernat Gelabert Secretària de Gènere: Lucia Curtí (SOV-SAD) Secretari de Comunicació i Informació: Pedro Rosa (SABEI-CGT) Secretària d’Acció Social: Maria Suau (SOV-SAD) Secretari de Formació: Luis Camarero (Unió Insular Menorca) Secretària d’Administració i Finances: Paqui Ramírez (SOV-SAD) Secretari d’Acció Directa: Sebastià Sabater (STIC).

En aquest Congrés no va faltar la salutació i el parlament del Secretari General Confederal, Jacinto Ceacero, qui va recordar, davant dels més de 50 delegats i delegades en representació del SOV-SAD, STIC i SABEI CGT, que “ens devem a nosaltres mateixos i que lluitam pels mateixos valors de 1910, que estan totalment vigents”. Ceacero ressaltà que “la CGT ha trobat el seu espai a les Illes i s’ha convertit en un referent sindical i social”. La vaga general no podia faltar al seu parlament i el secretari general confederal recordà que “va ser aprovada al congrés de Malaga i és més necessària que mai. Qué més falta per convocar-la. Hi ha que forçar a les altres organitzacions sindicals a surtir al carrer”.

Dues propostes de resolució s’aprovaren per aclamació. La primera sobre Calvià 2000, on la CGT i el nou SP se comprometen a recolzar la lluita del companys de l’empresa de Calvià 2000 durant el nou procés electoral, i una segona proposta de resolució de reforma laboral proposant la convocatòria de vaga general pel 30 de juny i si l’escenari no ho permetés, convertir el dia en jornada de lluita.

CGT Balears