CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ferrovial contra els drets laborals i el ferrocarril

Dimecres, 26 juliol, 2017

FERROVIAL CONTRA ELS DRETS LABORALS I EL FERROCARRIL

Ferrovial pretén imposar en el sector ferroviari un model de precarietat laboral basat en plantilles cada vegada més reduïdes i sobrecarregades de treball, torns infernals i contractes de 10 dies de durada, com a Logística. Ferrovial pretén que els treballadors de serveis a bord i serveis en terra tinguin disponibilitat total per fer el que l'empresa vulgui, quan l'empresa vulgui, fent molt difícil tenir una vida familiar i personal.

Per imposar aquest model, Ferrovial manté bloquejada la negociació del conveni i ha aconseguit deixar sense conveni a una part de la plantilla, que ha passat a regir-se per l'Estatut dels Treballadors. A dia d'avui, Ferrovial manté al carrer a José Luis Vicente, treballador exemplar, excel·lent company i delegat de CGT, acomiadat com a represàlia pel seu paper en les vagues del conveni.

Ferrovial segueix obrint expedients i segueix vulnerant els drets dels treballadors, com estan reconeixent els tribunals i la Inspecció de Treball. Però aquestes males arts no han aconseguit doblegar a la plantilla, que segueix unida i disposada a seguir lluitant per un conveni digne. Així ho van dir els treballadors i treballadores en les últimes assemblees.

Pensàvem que ho havíem vist tot, però Ferrovial s'ha superat a si mateixa, i com no pot imposar la seva voluntat actuant només contra els treballadors, ara ha decidit actuar contra els seus fills. L'empresa ha impedit que els fills dels treballadors gaudeixin del seu dret a participar en les colònies de vacances i ha començat a denegar permisos retribuïts per acompanyar a menors a rebre assistència sanitària. Ja no ens deixen ni cuidar als nostres familiars.

No és de rebut que una empresa pública com el grup RENFE es desentengui de les males pràctiques d'una de les seves contractes. És una vergonya que RENFE usi diners públics, que són diners de tots, per contractar empreses que actuen contra els fills dels treballadors i treballadores per doblegar a la plantilla. Fins a on arribarem si seguim retrocedint així?

Si no aconseguim fer entrar en raó a RENFE i a Ferrovial, la precarietat i els abusos que avui es donen en serveis a bord i serveis en terra, s'estendran en la resta del sector ferroviari, fins i tot en empreses públiques com RENFE i ADIF. Per això la lluita de la plantilla de Ferrovial contra la precarietat, per un conveni digne i contra els abusos és la lluita de tots els ferroviaris i ferroviàries.

Ja n'hi ha prou de PRECARIETAT I ABUSOS!

READMISSIÓ DE JOSÉ LUIS I ANUL·LACIÓ DELS EXPEDIENTS MOTIVATS PER LA VAGA!

http://www.sff-cgt.org/comunicados/COM-094-240717-FERROVIAL%20Ferrovial%20contra%20los%20derechos%20laborales.pdf

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org/
https://twitter.com/SFFCGT
@SFFCGT
https://www.facebook.com/cgtferroviario/

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció