CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fico Triad (Ficosa) vulnera els drets sindicals

Dijous, 26 febrer, 2009

Terrassa - 26 de febrer de 2009. – Aquest matí s’ha celebrat al Palau de Justicia de Terrassa el judici per la demanda presentada pel comitè d’empresa de la planta de Fico Triad a Rubí per vulneració de drets sindicals. Els representants dels treballadors han denunciat que el passat 18 de desembre, després de que la multinacional catalana presentés un ERO temporal i acomiadés el secretari del comitè, l’empresa els va impedir l’accés a la fàbrica per celebrar una reunió al locals sindicals.


Aquesta actitud suposa una flagrant vulneració dels laborals, donat que a dins la planta hi havia treballadors en la seva jornada. Els representants van sol·licitar l’aixecament d’un atestat per part dels Mossos d’Esquadra.

El judici d’aquest matí s’ha resolt amb una acta de conciliació en què l’empresa s’ha vist obligada a reconèixer “el dret dels representants legals i sindicals dels treballadors a dur a terme les funcions pròpies del seu càrrec amb independència de la suspensió de contractes en motiu de l’expedient de regulació d’ocupació”.

Cal recordar que aquesta mateixa setmana la Generalitat de Catalunya ha anunciat la concessió d’un ajut econòmic de 50 milions d’euros al grup Ficosa. Els treballadors reclamen a l’administració que insti l’empresa a respectar els drets dels treballadors, així com que no autoritzi el nou expedient de regulació presentat ahir per la multinacional.

CGT Sabadell