CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ficosa Catalunya no vol aplicar la pujada salarial del conveni del metall

Dimecres, 25 maig, 2011

El passat 20 de maig el Grup Ficosa va reunir a la totalitat dels representants dels diferents Comitès de Rubí, Mollet, Viladecavalls i Barcelona, per a mostrar visualment un inconsistent pla industrial 2011-2012, on no es perceben projectes consolidats per a les 1614 persones que es preveuen a principis del 2012 en la planta de Viladecavalls (antiga Sony).

El Grup Ficosa ha manifestat la seva intenció de no aplicar les pujades salarials estipulades en el Conveni del Metall de la província de Barcelona per a aquest any, al·legant que això suposaria una seriosa amenaça per a la viabilitat del grup. Ficosa pertany a les famílies Pujol i Tarragó i compta en el seu Consell amb dos representants de la Generalitat, han rebut injeccions de capital per part d'aquesta institució d'uns 100M€ aproximadament, a més de les immenses subvencions i préstecs milionaris atorgats per la resta d'organismes estatals, és a dir diners públics. Afegir el descarat tancament d'una planta productiva aquest any amb 103 treballadors a Mollet del Vallés, traslladant la producció d'aquesta planta Catalana a la província de Sòria, on per cert s'han aplicat les pujades del Conveni Provincial als seus treballadors.

A tot això s'ha realitzat un acord a Rubí, per a requalificar-li a FICOSA unes 33 hectàrees de terrenys industrial (un autèntic pilotasso urbanístic) a canvi de quedar-se en aquesta localitat amb 310 treballadors (això tampoc es complirà) L'últim és l'adquisició de Sony per 1 € , la compra d'empreses a EE.UU (Camryn i IMIC), a part de la seva incursió en el mercat asiàtic.

FICOSA ha tancat acords amb 9 entitats espanyoles per 109 milions de €, ha facturat 800 milions €, amb un benefici net de 20 milions, i preveu unes vendes per a 2015 de 1300 milions de €, dels quals el 30% procedirà de noves tecnologies i negocis de diversificació (publicat el 04/03/11 a la Gaceta).

Pensem que tant des de les institucions com des de la Patronal s'està aprofitant la conjuntura actual per a executar una reculada en les condicions laborals dels treballadors/es i prova fefaent d'això és que Ficosa i la Generalitat de Catalunya pretenen que, amb el sou dels treballadors i les subvencions públiques, ampliar el capital i estructura de FICOSA , el que provoca la nostra decepció i indignació.

És necessari recordar que les plantilles que composen el Grup FICOSA, vénen de sofrir incompliments a l'hora de cobrar les nòmines, ERO i congelacions de salari. Els representants dels diferents Comitès del Grup FICOSA a Catalunya, manifestem el nostre més profund rebuig amb la postura presa per la Direcció, i anunciem mobilitzacions immediates, sent la primera per al pròxim 4 de juny per a plantar cara a aquesta vulneració dels drets i interessos dels treballadors/es del Grup Ficosa.

Comitès del Grup FICOSA a Catalunya