CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

FICOSA presenta quatre ERO temporals per a 868 treballadors a Catalunya

Dissabte, 22 novembre, 2008

Europa Press. Barcelona, 21 de novembre de 2008.

El fabricant de components de l'automoció Ficosa ha presentat el 21 de novembre davant la Conselleria de Treball quatre Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) temporals que afecten, en conjunt, a 868 treballadors de les seves dues plantes productives de Rubí (Barcelona), així com la fàbrica i el centre tecnològic de Mollet del Vallès.


L'expedient per a suspendre temporalment l'ocupació presentat per a les plantes de Rubí afectaria a 241 treballadors durant 45 dies a Fico Triad --dedicada a la producció de caixes de canvi-- i a altres 118 empleats durant 31 dies a Fico Transpar, que fabrica dipòsits per a líquids. Ambdues plantes, que sumen una plantilla d'unes 400 persones, són objecte dels plans de Ficosa a mitjà termini de concentrar l'activitat a Rubí sota una sola fàbrica, el que provocarà l'eliminació de 140 ocupacions, segons va confirmar la setmana passada el director general de Ficosa, José Vicente de los Mozos.

Quant als ERO temporals a Mollet del Vallès, Ficosa va plantejar parar la producció en la fàbrica de miralls Fico Mirrors durant 30 dies, el que afectaria als seus 103 treballadors. Aquesta suspensió temporal d'ocupació, juntament amb les anunciades en les fàbriques de Rubí, abastarien el període d'entre desembre i març de 2009.

L'expedient de suspensió temporal en el Centre Tecnològic Pujol i Tarragó de la multinacional catalana afectaria als 406 treballadors durant 13 dies del 15 de desembre al 18 de gener (amb les vacances nadalenques pel mig).

La fàbrica de Sant Guim de Freixenet (Lleida) --dedicada a la fabricació de frens de mà-- no es veurà afectada per aquestes mesures, però si Soria, on Ficosa té una planta de miralls retrovisors amb 600 empleats, en la qual ja va presentar un ERO temporal d'entre 20 i 40 dies depenent de les línies productives.

PLANS A MITJÀ TERMINI

A mitjan i curt termini la multinacional catalana treballa en la creació de tres centres d'excel·lència a Rubí, Sant Guim de Freixenet i Sòria per a orientar-los a productes amb alta tecnologia i valor afegit. Aquest projecte implicarà, en el cas de Rubí, la integració de les seves dues plantes en una sola que es convertirà en un d'aquests tres centres referents de Ficosa, però que a curt termini generarà un excedent de 140 treballadors.

El centre d'excel·lència de Rubí s'especialitzarà en les caixes de canvi de vehicles, mentre que el de Guim de Freixenet es dedicarà als frens de mà i el de Sòria, als retrovisors, els mateixos productes que ara tenen assignades però orientant-los a l'alt valor afegit.