CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Finalitza la 1a. Trobada Estatal d’Assemblees contra Bolonya donant un impuls decisiu a la lluita

Dilluns, 15 desembre, 2008

La trobada, realitzada a València el passat cap de setmana, suposa un salt qualitatiu en la coordinació d'un moviment que cada dia està més proper del seu objectiu: guanyar aquesta lluita i detenir la degeneració de la universitat pública. Després de la I Trobada Estatal d'Assemblees d'Estudiantes Contra Bolonya, per primera vegada el moviment estudiantil assembleari ha arribat a una veritable dimensió estatal, participant en ell la major part de les universitats actualment mobilitzades.


Són les assemblees de base, independents i sobiranes, el mitjà d'organització que adoptem perquè s'atenguin les reivindicacions que duem llarg temps defensant per a l'obertura d'un debat des del qual puguem definir el model d'universitat que volem.

Les assemblees, que ja porten una important trajectòria de treball per separat, han pogut posar en comú la seva situació, dificultats i línies d'acció. Existeix una voluntat seriosa de canalitzar totes les nostres forces. S'han engegat mitjans més operatius de comunicació entre assemblees, i proposat, davant una problemàtica comuna, donar-li una solució entre tots, des de la qual créixer junts. Això demostra que, al contrari del que alguns han afirmat, aquest moviment mai ha estat caòtic o desorganitzat.

Des d'aquí ens solidaritzem amb els nostres companys expedientats i repressaliats en aquesta mateixa lluita al llarg de tot l'Estat, després d'una criminalització clara des de determinats sectors a una lluita pacífica que tan sols pretén establir un debat obert entorn d'aquesta reforma imposada de l'educació superior.

Convidem a tot aquell que comprengui la paralització del procés com necessària per a avançar cap a una reforma de la universitat, a formar part d'un moviment que defensa una necessitat social com és l'educació.

Perquè els estudiants no som mercaderia.

Perquè l'educació no és un negoci.

No a la LOU.

No a Bolonya.

AEM, per a Kaos en la Red